Flix i Horta animen els ciutadans a presentar queixes pels talls de llum

Tots dos ajuntaments s'ofereixen a recollir i tramitar les queixes dels veïns i empresaris afectats pels talls de fluid elèctric patits els dies 30 i 31 de desembre en ambdós municipis

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els ajuntaments de Flix, a la Ribera d’Ebre, i Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, animen els ciutadans afectats pels continuats talls de llum patits els dies 30 i 31 de desembre a presentar reclamacions davant la companyia elèctrica Endesa.

El consistori de la Ribera d’Ebre ha impulsat una reclamació col·lectiva entre els afectats. Així, ha comunicat que tothom qui hagi patit afectacions i danys pels talls de llum hauria de passar per les oficines municipals abans del 10 de gener on es recolliran les queixes per tal d’elaborar i tramitar la citada reclamació.

Les incidències es van produir els passats 30 i 31 de desembre, amb tall intermitents i alguns d’ells de diverses hores de durada que van afectar entre 100 i 200 abonats de la companyia elèctrica.

L’avaria es va registrar en una línia de baixa tensió que va afectar tota una part del poble on viuen uns 800 veïns i tot i que la companyia arreglava la incidència, que es va repetir fins a quatre vegades entre divendres i dissabte, la llum tornava a marxar.

L’Ajuntament de Flix ha presentat també la queixa als serveis d’Indústria de la Generalitat i a través del 112 després de registrar problemes a les instal·lacions del Pla PENTA i PLASEQTA, com l’emissora local, «a força de funcionar moltes hores amb generadors», segons l’alcalde de Flix, Mar Mur. L’Ajuntament també es va quedar a fosques.


Turisme rural
Al seu torn, l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha detallat al Diari que demanarà explicacions a la companyia elèctrica i que ajudarà a tramitar les queixes dels afectats.

Uns 990 abonats d’Endesa dels municipis d’Horta i Arnes –dels nuclis urbans i els habitatges disseminats dels dos termes– van patir talls de subministrament elèctric el vespre de divendres, dia 30, i van continuar el dia de Cap d’Any, amb un nou tall a l’hora de dinar.

Els restaurants i allotjaments de turisme rural es troben entre els més afectats. «Horta és un municipi turístic i això no hauria de succeir. Ens perjudica i volem obtenir respostes», apunta Ferràs.

Lamenta que el municipi ha patit en diverses ocasions microtalls «que són molt molestos», però no afectacions d’aquesta envergadura.

El president de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta i empresari turístic a Horta, Felip Segura, constata «l’emprenyament» del sector davant les incidències en el subministrament.

«No és només la llum... és la calefacció, l’aigua calenta... sovint patim microtalls, de 10 o 15 minuts, i ara això. És una molèstia que s’hauria de resoldre», sentencia. Segura desconeix el nombre de veïns o empreses que podran justificar pèrdues per la incidència elèctrica.

Comentarios
Multimedia Diari