Homenatge a la pagesia i les oliveres en un mural

L’artista Roc Blackblock pinta la façana d’una casa del nucli antic d'Ulldecona, en una iniciativa de la plataforma Salvem lo Montsià

28 junio 2020 17:55 | Actualizado a 28 junio 2020 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dues dones d’Ulldecona plegant olives en un camp, als anys quaranta del segle passat. Una imatge del fotògraf local Joan Sorlí ‘Tribulete’  a la que ha donat una nova vida en forma de mural l’artista barceloní Roc Blackblock, en una casa del casc antic. 
La iniciativa ha sortit dels membres de la plataforma ecologista Salvem lo Montsià, amb l’objectiu de fer un reconeixement a la pagesia, les oliveres i les dones del municipi, a més de donar una nova vida a un espai  públic de la part antiga de la població: la plaça Diputació darrera la Casa de Cultura.  D’aquesta manera, afirmen des de l’entitat, un acte cultural es converteix també en un acte de caire social. 
El reconegut muralista Roc Blackblock ha donat forma a la seva nova creació des del passat divendres, de forma desinteressada. Des de Salvem lo Montsià agraeixen també la col·laboració dels propietaris de la casa on ja es pot contemplar la gran escena, així com la cessió de la imatge en què es basa, corresponent al fons de Joan Sorlí de Video Foto Millan.

Compromís social

Roc Blackblock, membre actiu de diferents moviments socials, va convertir el grafit en el seu mitjà de comunicació col·lectiva. Així, posa a disposició de la comunitat la seva creativitat i el seu llenguatge gràfic per «convertir els murs en altaveus de la memòria compartida» de veïns, col·lectius, comunitats i moviments socials. La seva obra resulta el punt de trobada entre l’art urbà i el compromís social. 

Entre altres creacions artístiques de gran format, Roc Blackblock també és l’autor del mural sobre el compositor i musicòleg Felip Pedrell que hi ha a la plaça Sant Joan, a l’espai que ocupava la seva casa natal, al nucli antic de Tortosa. 

Comentarios
Multimedia Diari