Iniciat el gruix de l'enderrocament de les cases de davant la catedral de Tortosa

Comencen les obres definitives, després d'efectuar els treballs previs de retirar voladissos, balconades i altres elementsde valor històric

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir al matí es va iniciar el gruix de les obres d’enderrocament dels sis edificis del carrer Croera de Tortosa. Han començat així, de forma definitiva, els treballs que preveuen obrir, al lloc de l’illa de cases originàries del segle XIX, un gran espai, on ha d’anar una futura plaça que permeti veure la façana de catedral de Tortosa a continuació del marge esquerre del riu.

La primera acció que van realitzar ahir els operaris va ser la retirada de les senyalitzacions viàries ubicades a la zona afectada en qüestió.

D’aquesta manera, el carrer Corera ja es troba tancat al pas públic des dels punts que el limiten, del Palau Episcopal i del carrer Costa Capellans per les bandes, i des de la seva l’entrada des de la Rambla Felip Pedrell.

Pel que fa aquesta calçada que voreja el riu, l’Ajuntament ja va anunciar que possiblement s’haurà de tallar la circulació de vehicles en algun moment de les obres. Per la circumstància, el consistori va afirmar que es comunicarà i se senyalitzarà degudament de l’alteració.

El tret de sortida a les obres s’ha donat després d’haver efectuat els treballs previs a l’enderrocament que han realitzat els tècnics en les últimes setmanes. Aquests consistien en retirar voladissos, balconades i altres elements de valor històric de les façanes afectades.

Fonts de l’equip constructor han assegurat al Diari que «la durada del procés de l’enderroc complet serà, com a mínim, d’un mes, tot i que no es pot concretar del cert el seu allargament».

 

Actuacions posteriors

La següent actuació que es portarà a terme un cop finalitzat el procés d’enderrocament és l’excavació del subsòl de la zona. Aquesta tasca arqueològica es realitzarà arran de la possibilitat de localitzar-hi restes de la Dertosa romana.

De fet, un equip d’arqueòlegs de la Universitat Rovira i Virgili relacionen l’espai amb una probable part d’un fòrum romà, o bé d’un possible temple.

Es calcula que aquest procediment de troballes patrimonials sota les cases enderrocades sumarà una durada temporal d’aproximadament tres mesos.

El projecte íntegre, adjudicat per l’Ajuntament de Tortosa a l’empresa SEMAC, té un import total de 209.730 euros.

Comentarios
Multimedia Diari