Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita: «la Ràpita és un poble mariner que viu de cara a la mar»

Josep Caparrós (Sant Carles de la Ràpita, 1980) és alcalde de la Ràpita per ERC des del 2015. El batlle detalla en aquesta entrevista properes inversions al poble.

22 julio 2018 15:23 | Actualizado a 23 julio 2018 17:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins al diumenge 29, la Ràpita es troba immersa en les seues Festes Majors. Parlem amb l’alcalde també de projectes iniciats al municipi, passats i futurs.

Quina és l’essència de les festes de la Ràpita?
Es caracteritzen per l’essència de les festes dels pobles ebrencs: participatives, xaladores i amb un ventall molt ample d’actes, ja que tenim deu dies de festes. Vermuts, bous, balls, activitats aquàtiques... Són molt participatives, ja que totes les entitats del municipi aporten el seu gra de sorra i organitzen també molts actes. 

Les festes coincideixen quan el municipi també té més visitants de fora.
Sí, la temporada turística comença la segona quinzena de juliol i just comencen les festes. Per això ens trobem que la participació és molt transversal, amb rapitencs i gent de fora. També tenim una població molt important de segones residències que acaben participant en les festes. 

Quins actes destacaria del programa? 
La setmana passada va tenir lloc la presentació de la reina i les dames; des de fa dos anys ho avancem una setmana per tal que elles siguen les absolutes protagonistes aquell dia. Tenim el tobogan aquàtic, la cantada d’havaneres... I un poble mariner que viu de cara a la mar, amb el ball al costat de la mar. També destaco la cercavila de les carrosses. Totes les entitats i colles participen i és un èxit. És com el carnaval d’estiu. També cal destacar l’homenatge a la vellesa, a la gent gran. Ells han fet que el poble que tenim avui siga com és, i que els rapitencs siguem com som: treballadors però també molt xaladors.

Quins projectes heu portat a terme darrerament?
El passat 14 de juliol va fer un any que es va inaugurar l’auditori Sixto Mir, un equipament molt desitjat. Estem molt contents del dinamisme que té des de llavors; ha demostrat com n’era de necessari. Fa tres setmanes vam inaugurar la pista annexa al pavelló municipal, una llarga reivindicació, i també estem fent nous vestidors al pavelló de patinatge.

Aviat hi haurà nou casal jove. 
Sí. Les properes setmanes començaran les obres del casal cultural el Maset per convertir-se en un espai per a joves, ja que la funció cultural ja la té l’auditori. Estem en procés de licitació i espero que a finals d’enguany estiguen finalitzades les obres. Per una altra banda també treballem en rehabilitar un edifici perquè siga per a les entitats, per poder dotar les associacions de despatxos i espais per tal que tinguen un lloc on desenvolupar els seus projectes.

Què passa amb els locals del Garbí?
Volem reimpulsar-los, després d’una consulta en què els rapitencs van decidir que hi volien oci nocturn i diürn. Confiem que hi haja inversors interessats. 

La conversa amb Lluís Salvadó va ser molt comentada.
Sí, va ser molt complicat. Però no hem d’oblidar que era una conversa privada entre amics, i és il·legal fer-ho públic. 

Com ha funcionat el govern de coalició?
Havia funcionat molt bé fins a l’1 d’octubre, però després no podíem governar amb el PSC, tot i que la relació era bona. Ara som sis regidors d’ERC, un de Solidaritat Catalana, un d’ICV i una regidora no adscrita.

Comentarios
Multimedia Diari