L'ANC inicia a Tortosa la campanya per mobilitzar el vot independentista

Sànchez es compromet a treballar fort per a una fórmula que agrupi el vot independentista amb el 'mínim de llistes possibles' de cara al 27-S

19 mayo 2017 22:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) treballarà intensament les properes setmanes per tancar, abans de l’agost, la «fórmula» definitiva que torni en guanyadora l’opció independentista a les eleccions del 27 de setembre. Una fórmula per concórrer a les eleccions amb les «mínimes llistes possibles» sense tancar la porta, però, que n’acabin sent dos o tres. Així es va pronunciar ahir a Tortosa el president de l’Assemblea, Jordi Sànchez, en el primer acte de la campanya a nivell nacional ‘On tot comença’ organitzada per l’entitat.

Davant d’unes 300 persones, la gran majoria ebrencs, Sànchez oferí un discurs pausat, posant l’èmfasi en les polítiques socials i entonant un mea culpa pels «errors» que tant l’ANC com altres formacions sobiranistes hagin pogut cometre els últims mesos, però insistí que la independència de Catalunya «la tenim a tocar i que ara cal un nou gran esforç de mobilització». En aquest sentit, apel·là a cadascun dels presents a convèncer «tres, quatres o cinc» amics o coneguts que no han decidit el seu vot. «Us demano aquest compromís individual, ens hem d’eixamplar, créixer... si la gent dubta, els oferiu arguments», insistí.

Amb tot, afirmà que la independència no donarà de manera automàtica la felicitat al poble, «ni l’equilibri territorial, ni un bon sistema de salut públic». «Ara bé, permetrà que els governs tinguin a la mà tots els instruments per fer-ho possible».

El president de l’ANC justificà l’elecció de l’Ebre per iniciar la campanya d’estiu, que amb caràcter setmanal recorrerà deu regions catalanes, cadascuna d’elles símbol d’un eix fonamental en una futura república catalana.

L’Ebre esdevé el símbol de la necessitat del reequilibri territorial i per això van intervenir el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, de la Plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, i d’Unió de Pagesos, Aurora Forés.

Reequilibri territorial

Tomàs, en un discurs clarament independentista, posà l’exemple de la lluita «perseverant» de la PDE per assolir ara els objectius «d’un país nou amb les mateixes oportunitats. L’actual Estat no és útil per a Catalunya, cal donar suport a una república catalana que ens separi de l’Estat espanyol», defensà.

La portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà, posà en valor l’eina de la lluita social. «Lluitar serveix, nosaltres fem la nostra feina però els polítics també han de fer la seva». Les tres entitats van fer una llista ‘exprés’ dels greuges del territori ebrenc en les seves àrees de treball i la necessitat de resoldre’ls en un futur estat català independent.

L’acte es va cloure amb la formació d’un punter humà per part d’unes 300 persones –les assistents a l’acte– que vol incentivar el vot independentista i la participació de la societat civil per omplir l’avinguda Meridiana en la gran manifestació convocada l’11 de setembre.

Cada persona va escriure als punters individuals que es van facilitar un desig per al futur estat independent.

Comentarios
Multimedia Diari