L'Hospital Verge de la Cinta omple de color tota la planta de pediatria

L'il·lustrador Ignasi Blanch coordina un equip per decorar la planta amb l'objectiu de fer més agradable l'estada dels xiquets

19 mayo 2017 21:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Flamencs del Delta, ànecs, cigonyes, un silur, una rabosa o les cabres del Port acompanyaran i faran una mica menys dura l’estada dels xiquets a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Des d’ahir i fins divendres, 18 dibuixants coordinats per l’il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch es troben pintant i decorant de forma completament altruista la Unitat de Pediatria de l’Hospital de Tortosa. Aquesta és una iniciativa del mateix centre sota el programa ‘Centres mèdics il·lustrats’.

En total són 8 habitacions personalitzades, la sala d’espera i el passadís, que es convertirà en un gran mural de flamencs. «S’intenta fer un espai més acollidor per als xiquets que estan passant per un moment molt dolent. Donar-li a l’espai un canvi més humà», valora Ignasi Blanch.

Per a tot plegat, s’estan utilitzant pintures ecològiques que no fan olor, colors agradables que conviden a la serenor i una temàtica simpàtica, res que inicite a despertar desitjos no permesos entre els petits pacients com seria «pintar dolços o pastissos», com exemplifica el mateix Blanch.

«Estem avançant a molt bon ritme i tot el personal de l’hospital està molt content de com estem fent la faena. Volem acabar aviat perquè no podem interrompre cap servei mèdic», detalla.

El projecte ha estat patrocinat per l’empresa de fabricació i distribució de pintures Pots i la Fundació ‘la Caixa’.

Els divuit il·lustradors, molts també provinents de les Terres de l’Ebre, han sigut la majoria alumnes d’Ignasi Blanch a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona.

Blanch, que actualment viu i treballa a Barcelona com a il·lustrador, ja acumula una dilatada experiència en relació amb la decoració infantil de diversos centres hospitalaris catalans.

Entre el 2005 i el 2007, l’il·lustrador va coordinar el projecte ‘Humanitzem els hospitals’, en què es van pintar quatre plantes infantils de l’hospital de dia del Vall d’Hebron de Barcelona. L’any 2013, va tornar a dirigir el projecte ‘Centres mèdics il·lustrats’, una proposta de l’Institut Català de la Salut i de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, per decorar els CAP de la Guineueta i el Besòs. També al desembre del mateix any es van pintar dues sales infantils de la Unitat de Cremats del Vall d’Hebron.

Comentarios
Multimedia Diari