Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Hospital d'Amposta cobrirà les urgències pediàtriques durant els caps de setmana i festius

El ple aprova una modificació del POUM per poder obrir la residència d'avis permetent que la cuina pugui donar servei a equipaments externs

ACN

Whatsapp

L'Hospital Comarcal d'Amposta tindrà servei d'urgències pediàtriques de guàrdia les 24 hores els caps de setmana i festius. Així ho va aprovar el ple d'aquest dilluns al vespre a instàncies d'una moció del regidor de PxC, German Ciscar. El centre disposa de dos dies de consultes pediàtriques a la setmana i un pediatra localitzat per assistir al nadó en el moment del part. Segons l'alcalde, el republicà Adam Tomàs, les urgències durant els dies laborables estan ja cobertes al CAP. El nou equip de guàrdia estarà format per dos metges especialistes en pediatria i un professional d'infermeria, que treballarà un mínim de quatre hores.

La regidora de Sanitat, Rosabel Recio, va apunta que el cost del persona és de poc més de 145.000 euros anuals que s'assumiran amb recursos propis de l'Hospital. L'activitat d'urgències pediàtriques a menors de 7 anys a l'Hospital Comarcal ha estat, l'últim any, de 3.042, xifra que suposa unes vuit urgències al dia, de les quals 66 es van traslladar a l'hospital de referència, el Verge de la Cinta de Tortosa. En la justificació de la moció, Ciscar va va subratllar que "no es tracta d'un servei de luxe ni d'un caprici: és una demanda natural, un servei públic i bàsic que hem de tenir sí o sí".

D'altra banda, el ple va aprovar una modificació del POUM per a canviar els usos que permet als terrenys sobre els quals està ubicada la nova residència d'avis. Segons va explicar l'alcalde, aquesta modificació s'ha hagut de fer per incorporar entre els usos del terreny el servei de cuina destinat al propi equipament i per a d'altres externs i, així, "adaptar els terrenys al plec de clàusules del concurs de licitació d'aquest servei de càtering". Segons va precisar Tomàs, existia "una incompatibilitat urbanística amb aquesta licitació i des dels serveis jurídics ens alerten que si ho tirem endavant ens poden demandar per incompatibilitat".

Ara, aquesta modificació, passarà per la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE). "Serà un procés llarg, i fins que no s'haja acabat tot el procés, no es podrà obrir la residència", va alertar Tomàs, tot afegint que perfectament "podria haver-hi un any de retard en l'apertura de la nova residència".

El ple també va aprovar una moció del grup municipal del PSC per ampliar les places de menjador per a xiquets i xiquetes durant tot el període de vacances escolars a Amposta, que actualment és de 20 places i es podria duplicar.

També es va aprovar la moció de suport a la proposta de cabals ecològics pel tram final del riu Ebre i el Delta, aprovada per la Comissió per la Sostenibilitat, un text que van presentar de forma conjunta els quatre grups municipals.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También