Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Hospital d'Amposta estrena el nou servei de farmàcia

La gestió autònoma de la unitat suposa un augment de la qualitat de l’atenció a l’usuari i una disminució del temps de subministrament 

Maria Noche

Whatsapp
L’àrea d’emmagatzematge del nou servei de farmàcia de l’Hospital Comarcal d’Amposta. FOTO: Joan Revillas

L’àrea d’emmagatzematge del nou servei de farmàcia de l’Hospital Comarcal d’Amposta. FOTO: Joan Revillas

L’Hospital Comarcal d’Amposta gaudeix d’un nou servei de farmàcia, autònom i independent, que permet millorar la qualitat de l’atenció a l’usuari i disminuir el temps de subministrament.

La gestió interna suposa també  l’augment de la seguretat dels pacients, ja que es pot arribar de manera més individual i personalitzada a cadascun d’ells. 

Fins fa uns mesos aquest servei es donava de manera externa, des de l’Hospital de Santa Creu, de Jesús. Així va ser mentre l’Hospital Comarcal estava dins l’estructura de Ginsa. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, afirma que quan van agafar l’hospital van decidir crear aquest servei integral, que ha suposat una inversió de 400.000 euros (200.000 euros d’obres i 200.000 euros per a equipament). 

Tomàs afegeix que la gestió ha suposat crear llocs de treballar, en efectuar la contractació de tres professionals (una farmacèutica i dos tècnics de farmàcia).

El servei permet, entre altres coses, millorar la traçabilitat dels medicaments que se subministren als pacients de l’hospital, disminuir els temps d’espera, gestionar el procés de forma semiautomatitzada i, en especial, «millorar l’atenció als usuaris», en paraules de la responsable de l’àrea, Daria Ayago.

La unitat compta amb diferents àrees funcionals, entre elles un espai d’emmagatzematge, un laboratori i una àrea de gestió semiautomàtica, on tot està controlat informàticament.

Comentarios

Lea También