L'Hospital de Tortosa ofereix visites guiades per a futurs pares

L'objectiu de la iniciativa és que mares i pares coneguen les instal·lacions i els materials abans del dia del part

19 mayo 2017 16:26 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta arrencarà el proper 6 de març un projecte de visites guiades per tal de mostrar als futurs pares les instal·lacions de l’hospital i els materials de què es disposa abans del dia del part. L’objectiu és evitar algunes pors o dubtes que es poden generar en un moment tant delicat com un part. Així, els pares ja coneixeran les sales i el procediment professional que es portarà a terme en el moment de nàixer el nadó.

“El projecte de les maternitats hospitalàries orientades a les famílies va nàixer l’any passat i feia temps que teníem la idea de posar-lo en marxa”, explica la llevadora i coordinador de l’àrea maternoinfantil de l’Hospital de Tortosa, Núria Colomé. “Durant l’embaràs la dona està sensible i és vulnerable físicament i anímica, i pot tenir problemes per expressar els seus desitjos. D’aquesta forma tractem de ser més propers a la ciutadania, crear un entorn favorable per a la família i evitar aquells dubtes o pors que arriben en el moment del part”, detalla.

Aquestes visites guiades es realitzaran en dilluns de 16:30 a 18:00 hores, a partir del 6 de març. Les persones interessades poden sol·licitar la visita trucant al 977 58 00 18 o bé a través de la seua llevadora. A cada visita podran participar-hi set dones amb les seues respectives parelles o acompanyants (és recomanable que siga la mateixa persona que després acompanyarà la dona durant el part).

El circuit arrencarà a la porta de l’hospital i es farà com si fos el primer dia que els pares tenen una visita programada, passant la targeta sanitària i pujant al primer pis. Després se’ls ensenyarà la zona dels monitors, la consulta, l’habitació de dilatació, la zona de part natural, la planta d’obstetrícia on es quedaran la mare i el fill un cop haja nascut i la zona de nounats per si la criatura naix prematurament. “La idea és que la dona estigue més tranquil·la un cop arriba a l’hospital per donar a llum”, valora Colomé.

Un cop s’acaba la visita a les instal·lacions, es porta a terme un feedback amb les famílies per atendre els dubtes i les preguntes que puguen tenir. Aquest projecte no només està adreçat als pares primerencs sinó també a aquells que han arribat fa poc a Tortosa o que, per exemple, van tenir un altre fill abans del 2010 (any de què data la nova sala de parts) i ara no coneixen les noves instal·lacions.

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, a més de la sala d’exploracions per a l'embaràs i la zona de monitors, té tres boxs de baix risc i dos de risc (per aquelles dones que puguen tenir alguna patologia), a més d’un quiròfan de cesària urgent. A més, hi ha una zona específica per a parts naturals, amb una banyera, pilotes per fer esferodinàmia i una cadira de parts especial on darrera es pot situar l’acompanyant.

 

Comentarios
Multimedia Diari