La Cambra de Tortosa farà missions comercials a Marroc i la Xina

Se signarà un conveni de col·laboració amb les cambres de comerç de Rabat i Casablanca per obrir nous mercats

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Cambra de Comerç de Tortosa manté la seva aposta per la internacionalització de les petites i mitjanes empreses de les Terres de l’Ebre i aquest 2017 durà a terme diverses missions comercials a Marroc, Guinea Equatorial i Camerun, Costa d’Ivori (juntament amb la Cambra de Barcelona), Andorra i la Xina.

Després de consolidar en els darrers anys el mercat de l’Àfrica central gràcies en part a un conveni amb la cambra de Malabo, enguany es proposa aprofundir en el mercat marroquí. Així, recentment ha contractat un tècnic en comerç exterior perquè col·labori des de Marroc en l’acompanyament de les empreses, mentre s’ultima la signatura d’un conveni de col·laboració amb les cambres de comerç de Casablanca i Rabat.

En la missió comercial al Marroc, que es durà a terme a finals d’aquest mes de gener, s’hi han interessat empreses de sectors com la maquinària agrícola, l’energia fotovoltaica o els materials de construcció (la pedra natural).

Per al president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Maria Chavarría, «després de la crisi les petites i mitjanes empreses de les Terres de l’Ebre s’han adonat de la necessitat d’exportar, i des de la Cambra els acompanyem en aquesta aposta». «Aquest acompanyament s’inicia amb una preparació prèvia de la missió, quatre mesos abans fer prospecció dels mercats potencials, la missió comercial en ella mateixa i posteriorment, en la concreció de les transaccions i tota la tramitació necessària», comenta per la seva banda el gerent de l’ens cameral, Francesc Minguell.

Aquest 2017, la Cambra de Tortosa també referma l’aposta per la formació, amb cursos especialitzats per sectors, i un pla per inserir els joves al món laboral; a més de promocionar el sector de l’oli i potenciar la Llotja de contractació de preus dels productes agroalimentaris.

Comentarios
Multimedia Diari