La Clínica Terres de l’Ebre celebra els 75 anys

L’acte de reconeixement a treballadors i extreballadors, previst per al gener, s’ha ajornat per la situació actual de la pandèmia

16 diciembre 2021 19:50 | Actualizado a 17 diciembre 2021 06:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Clínica Terres de l’Ebre, de titularitat municipal, arrenca els actes per commemorar els seus 75 anys. De fet, l’efemèride era al 2020 però es va haver d’ajornar per la pandèmia. Ara la Clínica i l’Ajuntament han presentat els actes i el logotip de l’aniversari, que té per lema ‘la teua salut és la nostra vida’.

Es preveuen exposicions, conferències i altres activitats al llarg de l’any que ve. Un dels principals és un acte de reconeixement als treballadors i extreballadors d’aquest centre i de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, també municipal. Inicialment estava previst aquest proper mes de gener, però s’ha decidit posposar-lo arran de l’actual avenç de la pandèmia per la Covid-19.

L’Aliança

Al 1945 va començar a funcionar l’aleshores coneguda com a Clínica l’Aliança, a la seu que tenia al carrer Llotja. No va ser fins al 1971 que es va traslladar a les actuals instal·lacions de Ferreries, ubicades a la plaça 1 d’Octubre, on hi manté l’activitat. Actualment compta amb 230 treballadors.

Des del 2012, el centre forma part del grup de salut de titularitat municipal, Tortosa Salut, juntament amb l’Hospital de Jesús. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, recorda que en aquell moment l’Ajuntament va fer una aposta molt important per garantir la continuïtat del funcionament del centre, adquirint-ne la titularitat per potenciar la prestació de salut al municipi. «El centre és referència no només per a Tortosa sinó també per a persones usuàries de la resta de territori, així com del Matarranya o el Maestrat», segons recordà l’alcaldessa.

Recentment la Clínica Terres de l’Ebre ha rebut diversos reconeixements que certifiquen la qualitat de la prestació del servei: el premi TOP20 en la categoria de gestió hospitalària global, i el reconeixement entre els millors centres de l’Estat per l’atenció maternoinfantil.

Comentarios
Multimedia Diari