La DO Terra Alta busca créixer tant a escala nacional com internacional

Una de les principals línies a seguir és donar-se a conèixer a través de la comunicació i la promoció, amb la garnatxa blanca com un dels principals segells d’identitat, i seguir amb el control i la regulació per aconseguir vins excel·lents

05 noviembre 2018 10:41 | Actualizado a 08 noviembre 2018 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La DO Terra Alta es focalitza en el seu creixement tant en l’àmbit nacional com internacional. Actualment, entre la producció total de vins amb aquest segell de qualitat de la comarca, un 60% es ven a exportacions, especialment al centre d’Europa, i el 40% restant en l’àmbit nacional, destacant Catalunya com un gran consumidor. En aquesta línia, el president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, apunta que el seu objectiu és seguir creixent en les dos línies. «Tenim la capacitat per fer-ho, tenim la qualitat de producte, i el que ens falta és seguir caminant per aconseguir un augment de vendes en els dos sentits», Arrufí afegeix que «estem treballant en el bon camí, ajudant tant els pagesos com els cellers de la comarca a enfocar-se en aquest objectiu».

Arrufí té molt clar que la manera d’aconseguir aquest creixement passa per la comunicació i la promoció. De fet, la DO Terra Alta ha crescut en els últims 10-15 anys, en gran part, gràcies al fet de donar-se a conèixer cada cop més. Al voltant de l’any 2010 la DO Terra Alta estava formada per 46 cellers i ara ja n’hi formen part 61. Un creixement que també es deu a l’aparició de noves iniciatives i petits projectes que s’hi han anat sumant.

Per tant, la línia a seguir passa per la visibilitat i, esdeveniments com el Concurs Internacional de Garnatxes del Món, que es va celebrar a la comarca el passat mes d’abril; o la Festa el Vi de Gandesa, celebrada aquest cap de setmana.

La garnatxa blanca és «una de les identitats més potents del territori de la Terra Alta, ens fa únics», destaca Arrufí. De la Terra Alta s’extreu el 90% de la producció total de garnatxa blanca a Catalunya, el 75% de la producció total a Espanya i el 33% de la producció mundial.
Una segona línia molt important per continuar creixent passa pel control i la regulació, «per tal d’aconseguir treure un producte d’excel·lència», apunta Arrufí.

El creixement de la DO Terra Alta ha convertit la viticultura en el primer motor econòmic de la comarca. 6.000 hectàrees estan plantades de vinya, més de 1.200 famílies viuen de la viticultura i, a més, aquesta crea un eix transversal, unint els 12 pobles de la comarca. «La DO Terra Alta ajuda a situar la comarca al mapa en l’àmbit nacional i internacional».

Rècord a la Festa del Vi de Gandesa
La 31a edició de la Festa del Vi de Gandesa tancava ahir, diumenge, després de tres jornades amb la previsió de batre rècords d’assistència en haver dispensat més de 10.000 degustacions. El certamen ha congregat durant aquest cap de setmana 32 cellers de la DOTerra Alta –la meitat dels registrats a la zona de producció– que han ofert tastos dels més de 200 vins diferents que elaboren. Si bé la venda directa de vi és un dels atractius de la mostra, el Consell Regulador de la DO Terra Alta remarca que l’objectiu més important és la promoció de la qualitat. 

Comentarios
Multimedia Diari