La Fatarella es prepara per a les festes de Sant Blai

Les jotes i les curses de rucs són alguns dels actes més clàssics

19 mayo 2017 16:35 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fatarella es troba escalfant motors per celebrar els propers 3, 4, 5 i 6 de febrer les seues Festes Majors d’Hivern en motiu de Sant Blai. "Són les nostres festes majors d’hivern. Esperem que faça bon temps i que la gent disfrute de tots els actes", ha declarat al Diari l’alcalde de La Fatarella, Sisco Blanch.

El primer dia, el divendres, arrencarà amb la visita al SAIAR i un cercavila pels carrers del poble, amb la Cobla Orquestra Mirantfont. A les 20 hores tindrà lloc l’acte cultural principal de les festes, al casal, amb la presentació dels llibres Les

Romeries de la Terra Alta, 13 excursions a peu, de Juan Carlos Borrego Pérez, i Vocabulari de la Terra Alta, d’Anton Monner Estopinyà; a càrrec de l’escriptor Josep Gironès Descarrega. A la nit se celebrarà l’onzena festa del rock i discomòbil per a la gent jove.

Dissabte 4 serà el dia per excel·lència dels majorals. Enguany són 11. "Fa uns anys que són nois d’uns 30 anys. Agafen el compromís de ser els protagonistes de la festa. Van a agafar la llenya, la subhasten i organitzen el ball de les tortades", explica Blanch en relació aquesta festa tan tradicional i emblemàtica.

Així, el ball de la jota (o dansada) amb les tortades de Sant Blai és un dels actes més típics, amb els majorals, i els quintos al dia següent, ballant sostenint alhora un pastís de diversos pisos beneït. El ball de nit de dissabte anirà a càrrec de La Fania.

Diumenge el dia estarà dedicat als quintos (els nois de 18 anys). Aquest dia té la corrida de rucs el seu moment més especial. Es portarà a terme després de la missa, a l’Avinguda Catalunya, des la Font de Borràs i fins la Mare de Déu del Carme. L’orquestra Àgora serà la protagonista de la nit.

Finalment, dilluns és el dia dedicat a les dones, amb Santa Àgueda. Hi haurà concurs de birles i sessió de ball de tarda. Durant els dies de festes hi haurà atraccions per als menuts i romandrà obert el Centre d’Interpretació del COMEBE i una exposició de maquetes

Comentarios
Multimedia Diari