Más de Ebre

La Generalitat demana a Foment desviar els camions de l'N-340 a l'AP-7

El Govern també proposa que el trànsit intern sigui gratuït a l´autopista per als veïns de les àrees de les Terres de l'Ebre, el Tarragonès i el Penedès

M.Millan

Whatsapp
Tall de l´N-340 del moviment per la gratuïtat de l´autopista AP-7, a l´Ametlla de Mar. FOTO: JOAN REVILLAS

Tall de l´N-340 del moviment per la gratuïtat de l´autopista AP-7, a l´Ametlla de Mar. FOTO: JOAN REVILLAS

El Ministeri de Foment ja té sobre la taula la proposta de la Generalitat per solucionar el col·lapse i l’alta sinistralitat de la carretera N-340 al seu pas per la demarcació de Tarragona.

Com ja havia anunciat, el Govern català proposa restringir el pas de camions per aquesta carretera nacional al seu pas per les Terres de l’Ebre, el Tarragonès i el Penedès, obligant-los a desviar-se per l’autopista AP-7 amb bonificacions de fins al 50% del cost dels peatges.

Es tracta de la mesura ja posada en pràctica a la carretera N-II a la demarcació de Girona, des de fa quatre anys, i que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, fa temps que defensa també per als trams de l’N-340 on el Ministeri de Foment té pendent encara la construcció de l’autovia A-7 (i on, per tant, l’única alternativa actual és l’autopista AP-7 de peatge).

D’una banda, a les Terres de l’Ebre, els camions tindran restringit el pas i seran desviats cap a l’AP-7 entre Vinaròs i l’Hospitalet de l’Infant.

Al nord de la demarcació, el tram restringit per al trànsit pesant s’estendrà des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès. En tots dos casos, els trajectes llargs tindran una bonificació de l’import dels peatges del 35%, descompte que en el cas del trànsit local arribaria fins al 50%, segons ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies (ACN).


Com a Tarragona
La proposta de la Generalitat demana també la gratuïtat del tram de l’AP-7 per als residents de les dues zones. Així, els veïns de l’Ebre no haurien de pagar peatge entre Vinaròs i l’Hospitalet de l’Infant i els residents del nord de la demarcació gaudiran de la mateixa bonificació en el seu tram.

En aquest cas, la bonificació es limitaria a un trajecte d’anada i tornada a la mateixa destinació, han apuntat fonts municipals a l’ACN. Es tracta, de fet, d’una solució similar a la que des de fa anys funciona ja a l’àrea de Tarragona.

Aquesta proposta va ser traslladada als alcaldes de les dues zones per part del conseller Rull en una reunió i ara s’està a l’espera que el Ministeri de Foment prengui una decisió definitiva. Tot plegat, tenint en compte també l’incert horitzó del 2019, quan expira la concessió actual de l’autopista AP-7.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También