La MADE organitza un debat sobre el futur energètic de la Ribera d’Ebre sense nuclears

El fòrum de debat se celebra dijous al Teatre La Llanterna amb nombrosos experts en la matèria

21 noviembre 2017 10:05 | Actualizado a 22 noviembre 2017 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE) celebra dijous, 23 de novembre, la jornada ‘Alternatives per un territori energètic’, que analitza el futur energètic del territori una vegada cessi l’activitat de les centrals nuclears. La trobada reunirà destacats experts del món de l’energia i diverses autoritats que oferiran propostes d’actuació per impulsar una transició de model basada en la diversificació econòmica i les energies sostenibles. L’objectiu és apostar claus de futur tenint en compte la durada limitada de les centrals nuclears, el paper de les quals és clau en l’economia de la Ribera i la seva àrea d’influència.

El programa s’iniciarà a les 9.30 hores amb el parlament del president de MADE, Josep M. Buixeda, l’alcalde de Móra d’Ebre i la presidenta comarcal. 

El vicepresident del Club de l’Energia i Medi Ambient d’Esade Alumni i Managing Director d’Innogy Spain, Robert Navarro, pronunciarà la conferència inaugural a les 10 hores. Després d’una pausa cafè, s’obrirà una taula rodona sobre ‘Transició Energètica al Territori MADE’, amb la intervenció de Jaume Morrón, gerent d’Eolic.Cat, i Ferran Tarradellas, director de l’Oficina de la UE a Barcelona. Moderarà el delegat de Red Eléctrica de España, Lluís Pinós.

A les 12.30 hores serà el torn de  la taula rodona ‘Pacte dels Alcaldes’, amb la participació de la diputada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Imma Costa, i l’assessor de Medi Ambient i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Ramon Minoves. Moderarà el periodista de Catalunya Ràdio Manel Sastre.

La jornada de debat continuarà amb la conferència de clausura, ‘Claus per a un nou paradigma energètic’, pronunciada pel professor emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya Carles Riba. Com a presentador de la xerrada hi serà el director de MADE, Jesús Benaiges. L’acte de cloenda, a partir de les 13.30 hores, anirà a càrrec de la directora de l’ICAEN, Assumpta Farran.

Comentarios
Multimedia Diari