La Ràpita impulsa la base nàutica del Trabucador per ordenar l'entorn

L'Ajuntament negocia amb Costes i prepara un pla d´usos per controlar l'acampadai els aparcaments

19 mayo 2017 22:06 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’istme del Trabucador és un espai únic del Parc Natural del Delta de l’Ebre, on cada dia durant l’estiu hi accedeixen centenars de persones per anar a la platja o practicar esports nàutics, amb especial incidència del kitesurf. I és que l’entorn, amb una part a mar obert i l’altra amb les aigües calmades de la badia dels Alfacs, esdevé un lloc idoni per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva. L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita vol ubicar en aquest espai una base nàutica, aprofitant una gran plataforma de fusta que el Ministeri de Medi Ambient va instal·lar a la zona ja fa alguns anys. El nou govern municipal ha accelerat les converses, amb Costes de la Generalitat i Costes de l’Estat, que és el titular de la plataforma, per tal d’aconseguir finalment la concessió d’aquest espai. «Al mes de setembre ens asseurem novament per tal de posar fil a l’agulla i aconseguir finalment la concessió», explica al Diari l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós.

Posteriorment arribarà el moment de definir el model de gestió d’aquesta base nàutica, que haurà de donar servei als ciutadans, als esportistes i a les empreses nàutiques i escoles de kitesurf que treballen a la zona.

De forma complementària, des del Consistori rapitenc es treballa també en la definició d’un pla d’usos per a l’espai, que entre altres qüestions haurà de regular, controlar i intentar eradicar l’acampada il·legal i també els aparcaments. Aquesta zona és totalment verge i es dóna la circumstància, per exemple, de cotxes que arriben fins a la primera línia de mar.

«El Trabucador és un entorn únic, molt especial, que s’ha de potenciar turísticament i del qual s’ha de treure tot el partit però sempre tenint en compte l’equilibri amb el medi ambient», remarca Caparrós.

Al Trabucador i a la resta del delta de l’Ebre hi ha cartells que recorden que està prohibida la pernoctació a les platges, però aquesta pràctica es continua donant, especialment durant l’estiu. Es tracta d’una pràctica força arrelada que a poc a poc els ajuntaments, el Parc Natural i els cossos de seguretat treballen per eradicar.

Mentrestant, per part de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita s’ha reforçat aquest estiu el servei de neteja al llarg de tot l’istme però especialment a la zona inicial, on es concentra la major part dels turistes i esportistes nàutics.

Comentarios
Multimedia Diari