Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Terra Alta, última comarca de Catalunya en tenir una deixalleria

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ho impulsa amb un pressupost de licitació de 245.597,18 euros.

Diari de Tarragona

Whatsapp
La Terra Alta tindrà en breu la primera deixalleria comarcal. Aquesta de la imatge és a Valls.

La Terra Alta tindrà en breu la primera deixalleria comarcal. Aquesta de la imatge és a Valls.

Gandesa disposarà de la primera deixalleria de la comarca de la Terra Alta, una actuació que impulsa l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) amb un pressupost de licitació de 245.597,18 euros.

L’equipament el construirà el Consell Comarcal de la Terra Alta en uns terrenys cedits per l’Ajuntament a la zona d’equipaments del municipi.

La superfície de l’actuació és de 2.787 metres quadrats i el termini d’execució de l’obra és de sis mesos. L'Ajuntament de Gandesa i el Consell Comarcal han signat aquest dimecres el conveni de cessió dels terrenys per a construir l'equipament mediambiental, on també s'ubicarà l'estació de transferències de Gandesa.

Actualment, la comarca de la Terra Alta és l’única de tot Catalunya que no disposa de servei de deixalleria per als seus veïns.

L'actuació es finançarà amb fons procedents del cànon de residus municipals. Aquest cànon és un impost ecològic que incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient i impulsa mesures de minimització i de valorització material dels residus.

També és un instrument que contribueix al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible dels residus municipals.

Temas

Comentarios

Lea También