La campanya 'Casa nostra, casa vostra' a les Terres de l'Ebre celebrarà aquest divendres el seu primer acte públic

Més d'una trentena d'entitats ebrenques s'adhereixen al moviment que vol desbloquejar la situació dels refugiats

19 mayo 2017 16:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

 

Ja ha arrencat la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ a les Terres de l’Ebre per desbloquejar la situació dels refugiats. Per ara hi ha més d’una trentena d’entitats ebrenques, associacions i partits polítics adherits i des de l’organització apunten que cada deu minuts s’actualitza la llista amb nous suports.

El primer acte públic de la campanya a les Terres de l'Ebre serà aquest divendres 3 de febrer a les 20 hores al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa. L’esdeveniment comptarà amb el president de la Fundació Provocant la Pau, Joan Enric Reverté, la coordinadora de ‘Casa nostra, casa vostra’ a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós, i el cantautor Joan Rovira, col·laborador amb la cançó ‘Un món per a les persones’.

La campanya a les Terres de l’Ebre ha anunciat que de cara a la gran manifestació prevista per al dia 18 de febrer a Barcelona s’organitzaran busos a diferents punts del territori ebrenc.

També insisteixen en la importància de fer una recollida massiva de signatures. Es pot fer al web casanostracasavostra.cat, on també es pot trobar molta més informació sobre la campanya.

Els coordinadors ebrencs han detallat que:

  • Signar el manifest no vol dir comprometre’s a acollir persones refugiades en un futur
  • Signar el manifest vol dir estar d’acord amb l’objectiu de la campanya, que és desbloquejar la situació dels refugiats, que estan malvivint, i buscar una solució.
  • Es pressiona les institucions catalanes primer perquè la campanya es fa a Catalunya i des d’aquí es pot ajudar les persones refugiades amb la sanitat o l’educació.
  • L’Estat espanyol es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades en un termini de dos anys. Això no s’està complint.
  • Segons l’Agència de la ONU per als Refugiats (ACNUR), el 2016 van morir més de 4.600 persones al Mediterrani.
 

Comentarios
Multimedia Diari