La ciutadania escollirà el projecte per habilitar el Centre Social del Barracot de Deltebre

Els veïns poden votar fins al dia 28 d’octubre entre tres propostes que tenen com a objectiu comú arreglar l’antic edifici de l’escola Riumar

16 octubre 2018 10:15 | Actualizado a 18 octubre 2018 09:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Deltebre obre un procés de participació ciutadana per a escollir el projecte per habilitar el Centre Social del Barracot. Des d’ahir, dilluns, fins al proper dia 28 d’octubre, els ciutadans de Deltebre poden votar entre tres propostes diferents. Tres possibles projectes amb un objectiu i un eix vertebrador comú: la rehabilitació de l’antic edifici de l’Escola Riumar i l’arranjament de la zona exterior amb el concepte de crear un espai verd amb el qual es puguin realitzar tota mena d’activitats, ja sigui esportives, lúdiques, culturals, etc.
Els tres projectes es van presentar ahir davant l’actual Escola Riumar. D’aquesta manera, tots els ciutadans empadronats a Deltebre i que tinguin més de 16 anys ja poden votar per formar part de l’elecció del projecte per al barri del Barracot. Un barri que en els últims anys ha crescut pel que fa a cohesió d’activitat i de sentiment. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aprofitava la presentació per destacar la tasca de l’Associació de Veïns del Barracot, la qual estava present a la roda de premsa, atès que enguany fa 10 anys de la seva posada en marxa i ha estat un motor rellevant per a la població. 10 anys que han sigut sinònim d’èxit i unió des del primer moment. I, segons l’alcalde, aquest esforç mereix una aposta per part de l’ajuntament. «A banda de l’actual Escola Riumar, el barri no té cap altre lloc on celebrar esdeveniments o fer trobades. Sovint s’han de reunir a les cases dels propis membres de la junta de veïns, o desplaçar-se a altres equipaments del poble», explicava l’alcalde. 

On es pot votar?
Per poder votar, els ciutadans tenen tres vies diferents. Una primera, per internet, al portal ‘Deltebre Participa’!. Una segona, a l’ajuntament de Deltebre en horària d’atenció a la ciutadania i, finalment, una tercera mitjançant la carpa que l’Ajuntament de Deltebre ubicarà a l’àmbit del Barracot aquesta setmana el dimecres i divendres a l’exterior de l’escola Riumar a les 9 hores i a les 16.30 hores. I, també, la setmana vinent, en dilluns, dimecres i divendres, a la plaça del Barracot, de 17 a 19 hores.

Des del govern municipal ressalten la gran importància que té per ells la participació ciutadana. De fet, durant aquests darrers mesos, s’han realitzat més de 6 processos de participació.

Els projectes duts a votació van sorgir a partir d’un concurs d’idees convocat per l’Ajuntament de Deltebre. Les propostes presentades són projectes inicials de manera que la guanyadora s’encarregarà al despatx corresponent per a la seva redacció. El pressupost màxim per a cada proposta és de 200.000 euros. 

Comentarios
Multimedia Diari