La crescuda inunda tres hectàrees de fruiters a Miravet

Preocupació entre els pagesos del delta de l’Ebre per si l’aigua  arrossega caragol poma cap als desguassos i arrossars

18 abril 2018 08:46 | Actualizado a 18 abril 2018 08:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El riu Ebre va incrementar ahir dimarts lleugerament el seu nivell, amb uns cabals que van arribar a superar els 1.900 metres cúbics per segon a Tortosa. Hi ha preocupació entre els pagesos pels possibles efectes de la crescuda.  A la zona del delta de l’Ebre s’han inundat només algunes finques petites de cotes molt baixes però de moment el riu no ha pujat al nivell dels arrossars, encara que se situa a només 30 o 40 centímetres de fer-ho. En aquesta zona, els pagesos estan preocupats perquè si l’aigua de l’Ebre entra als arrossars pot portar amb ell més exemplars del caragol poma que afecta la riba del riu, al tram final. Això suposaria un agreujant i un contratemps a tota la feina feta, sobretot al marge esquerre, contra la plaga, i pocs dies abans de la inundació dels camps per preparar la sembra. 

També a la Ribera d’Ebre, molts camps de fruiters propers al riu s’han inundat. A Miravet, per exemple, ja hi ha tres hectàrees de cultiu afectades. Els fruiters poden emmalaltir per fongs si estan molts dies amb les aigües estancades als terrenys. El fong es carrega la floració i el fruit i pot arribar a matar l’arbre. 

Si el desembassament des dels pantans augmenta, no es descarta que les inundacions siguin més importants perquè en molts llocs el riu està a escassos 30 o 40 centímetres de saltar dins de les finques i a Miravet, amb tres hectàrees de cultius ja inundades, el riu està a 12 centímetres d’entrar en un dels carrers de la població.

Comentarios
Multimedia Diari