La protectora ARCA perd la gestió de la gossera municipal

L’Ajuntament de Tortosa adjudica el concurs públic a El Corralet, després de quatre mesos de conflictes

17 enero 2018 19:22 | Actualizado a 24 enero 2018 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Tortosa ha adjudicat el concurs públic de la gestió de la gossera municipal a El Corralet de Vinaròs, després de quatre mesos de conflicte. El passat setembre, els tècnics de la mesa de contractació van considerar que la millor proposta era l’oferta de l’empresa castellonenca, i des d’aleshores la protectora ARCA de Tortosa (Associació per al Refugi i Cura dels Animals) ha lluitat amb recursos, advocats i manifestacions per no perdre la gestió de la gossera, després de 17 anys promovent adopcions responsables dels animals i l’esterilització d’aquests i lluitant contra el greu abandonament de gossos i gats que pateix el territori. El Corralet va fer una millor oferta econòmica.

Així, des de la tardor, l’entitat ha mobilitzat una gran quantitat de veïns que han defensat la causa i han sortit al carrer. El detall que ha causat més commoció entre la ciutadania és el fet que El Corralet està sent investigada pels Jutjats de Vinaròs per pressumpte maltractament animal, i té múltiples denúncies en el seu historial. El mateix advocat de l’entitat, Vicent Sagrera, demanava la suspensió del procés de contractació, tot argumentant que, si s’acordava la contractació a El Corralet però uns mesos després se’ls condemnava per les denúncies que tenen obertes, l’empresa quedaria inhabilitada i no podria exercir. 

En un comunicat a les xarxes socials emès ahir a la tarda (al tancament de l’edició del Diari no s’ha pogut contactar amb els responsables), Arca explicava la situació i anunciava una assemblea per a aquesta tarda.

També l’entitat feia una crida a la ciutadania per adoptar i acollir els animals que actualment hi ha a les instal·lacions, 200, per evitar que caiguen a les mans d’El Corralet, «que té un forn crematori propi».

L’alcalde de Tortosa ha explicat en diverses ocasions que la llei catalana de protecció dels animals impedeix el sacrifici d’animals abandonats a les gosseres, com tem la plataforma pugue passar en el cas de Tortosa. A banda, Bel ha afirmat que la gossera municipal només pot recollir els animals del terme municipal i que no es poden traslladar a altres gosseres.

Comentarios
Multimedia Diari