L’artista Albert Bonet realitza un mural gegant a Riba-roja

El grafit estarà enllestit aquesta setmana a la Societat, tot i que la Covid-19 ha obligat a suspendre les festes del municipi i a posposar ‘sine die’ l’estrena de la pista d’estiu de l’entitat

21 agosto 2020 15:30 | Actualizado a 21 agosto 2020 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’artista riba-rojà Albert Bonet està realitzant aquesta setmana un mural gegant a la nova pista d’estiu de la Societat, reformada els darrers mesos.

Es tracta d’un grafit de més de 7x14 metres quadrats, que presidirà un recinte que amb la reforma ha duplicat el seu aforament fins a les mil persones. La pista d’estiu havia d’estrenar-se aquest cap de setmana, coincidint amb la Festa Major de Sant Bartomeu, però la seua obertura al públic haurà d’esperar per les restriccions de la Covid-19.

Cada tarda, Bonet s’enfila a la bastida per pintar amb esprais el que serà la seua primera obra amb segell propi al poble que l’ha vist néixer i créixer. El procés creatiu esdevé tot un espectacle per als riba-rojans que s’apropen fins a la pista de la Societat per veure en directe el domini de la tècnica i el color d’aquest artista contemporani de l’art urbà, veient l’evolució dia a dia i comentant-ho amb l’artista.

I és que, tot i que aquesta no és la primera vegada que Albert Bonet plasma la seua obra a Riba-roja, en anteriors ocasions eren encàrrecs prèviament definits. Aquest és el primer mural totalment creat per ell, que com és habitual en l’artista té un doble sentit i incorpora un missatge antiracista i feminista.

I és que l’Ajuntament va encarregar el mural donant-li total llibertat, la qual cosa es traduirà en una obra que el mateix Bonet sent «fidel» al seu particular estil hiperrealista però que ha «adaptat a l’entorn del poble». «És un mural molt neutre, que espero que agradi i encaixi per a tots els gustos», diu, reconeixent que ha estat «un encàrrec especial i de gran responsabilitat», ja que a partir d’ara acompanyarà els riba-rojans en totes les cites festives i balls.

Albert Bonet (Riba-roja d’Ebre, 1996) va començar a pintar de ben petit a l’Aula d’Art de Riba-roja d’Ebre i, després de cursar Batxillerat artístic a Lleida, va anar a Barcelona per continuar formant-se, inicialment en còmic i en dibuix al natural. A la capital, on actualment resideix, compagina la seua faceta de pintor i grafiter, vinculat al moviment street art, amb la de tatuador, un ofici que va començar de ben jove amb els amics del poble i que li ha donat força renom, arribant a tatuar personatges coneguts, com els futbolistes Neymar o Luís Suárez. La seua trajectòria, molt marcada per l’experimentació pròpia i una passió desfermada per l’art, anirà vinculada a partir d’ara a una galeria barcelonina que promourà una obra i un estil propi que ja gaudeix d’una crítica positiva per la seua tècnica en l’ús del color i el seu hiperrealisme.

«Riba-roja d’Ebre havia de tenir una obra de l’Albert, i aquesta ha estat una ocasió perfecta per donar ales al seu talent», diu l’alcalde, Antonio Suárez.

Comentarios
Multimedia Diari