L'equip de govern d'Amposta canviarà de nom els darrers carrers dedicats a franquistes que queden a la ciutat

També es trauran les plaques de símbols franquistes del jou i les fletxes dels antics habitatges de protecció oficial

19 mayo 2017 21:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament d'Amposta canviarà els noms dels dos últims carrers que estan dedicats a la ciutat a personatges i fets vinculats al franquisme. La iniciativa sorgeix de la moció de l'equip de govern d'ERC, que va rebre el suport del regidor no adscrit, Germán Ciscar, i del PSC, i l'abstenció de CiU. Com ha apuntat Adam Tomàs, alcalde d'Amposta, aquesta era una moció que ERC presentava cada legislatura des dels anys 90 i era un compromís electoral que requeria, però, l'acord de ple. El canvi de nom es farà als carrers Ruiz de Alda, fundador de la Falange, i Garcia Morato, aviador militar feixista. També es preveu la substitució progressiva de les catorze plaques d'habitatge de protecció oficial en les quals hi ha la icona del jou i les fletxes, símbol de l'època franquista.

L'Ajuntament oferirà tots els mitjans i el suport necessari als veïns afectats pels canvis als edificis amb les plaques de protecció oficial feixistes. També es farà un procés de comunicació als veïns dels carrers Ruiz de Alda i Garcia Morato perquè el consistori vol evitar qualsevol "daltabaix" que la substitució que pot generar, sobretot a la gent més gran, a l'hora de materialitzar els canvis d'adreça en documents oficials. "Els acompanyarem en tot el que faci falta, si cal demanarem a la policia nacional que baixi a canviar, en una tongada, els DNI, o els acompanyarem a correus o fer altres tràmits", ha apuntat l'alcalde Adam Tomàs.

"Feia molts anys que ho reivindicàvem perquè pensem que si les persones tenen noms als carrers, places o edificis que hagin destacat per fer coses positives i bones. A Amposta encara es mantenia fins fa poc l'edifici Carrero Blanco o Villafranco del Delta (nom oficial de Poble Nou del Delta fins el 2003). Són temes que han costat molt", ha lamentat l'alcalde ampostí. Tomàs ha apuntat que durant els governs municipals anteriors, CiU es "resistís molt" a fer aquests canvis i de fet, ha destacat l'abstenció del grup convergent en aquesta moció.

Els nous noms per aquests carrers es debatran en la comissió de Cultura i es prioritzaran persones que tinguin a veure amb el mateix carrer o amb la zona on estan ubicats.

 

Comentarios
Multimedia Diari