Les animalistes enregistraran els bous de les festes d'Alcanar

L'entitat AnimaNaturalis demana presència policial i l'empara de l'Ajuntament per poder gravar

19 mayo 2017 19:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest cap de setmana torna la temporada taurina de les Terres de l’Ebre amb actes a Santa Bàrbara, Alcanar i l’Aldea. L’entitat AnimaNaturalis ha anunciat que les seves activistes enregistraran els bous de les festes Alcanar, població on expliquen que ja van ser agredides l’any 2012. L’organització animalista ha lamentat la imatge que s’ha donat del Mas de Barberans «per culpa de quatre violents», i ha contactat amb els Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament d’Alcanar i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre per avisar de la seva presència durant la setmana del 14 al 21 de maig, «quan estan previstos una vintena de correbous».

Afirmen que els fets del Mas de Barberans podrien produir-se «en qualsevol poble qualsevol dia», pel que consideren que la presència policial «és l’única manera dissuasòria de la violència i agressions físiques».

Segons ha explicat al Diari Aïda Gascón, una de les animalistes que van resultar agredides a Mas de Barberans, estan valorant la possibilitat d’assistir al bou embolat de carrer divendres a mitjanit, si l’Ajuntament d’Alcanar els facilita un emplaçament des d’on poder prendre les imatges amb seguretat.

També podrien assistir als bous del dimarts, ja que aquest és el dia en què han de declarar al jutjat d’Amposta, per les denúncies que van interposar per l’agressió. En aquella població es van quedar sense una de les seves càmeres mentre que l’altra va quedar danyada, però disposen dels aparells que van enregistrar l’agressió i que portava un altre equip d’activistes que va passar desapercebut.

L’objectiu d’AnimaNaturalis és fiscalitzar les festes amb bous, per determinar si es compleix amb la normativa i presentar denúncies si hi ha «irregularitats» o consideren que «el bou ha patit maltractaments».

En aquest sentit, des de l’entitat advoquen per un canvi de la llei a Catalunya, perquè es prohibeixin les modalitats del bou embolat i el bou capllaçat. També estan en contra del bou cerril (salvatge, que mai abans ha estat torejat) o de l’ús de vaquetes i vedells de pocs mesos d’edat en aquest tipus d’espectacles.

Comentarios
Multimedia Diari