Les dones de Riba-roja viuen Santa Agda 2017

Diumenge les dones de Riba-roja d'Ebre van viure el seu dia més intens amb la processó i el gran berenar de fi de festa

19 mayo 2017 16:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diumenge les dones de Riba-roja d’Ebre van gaudir d’un dels seus dies més especials, amb la celebració de Santa Agda, unes festes organitzades i especialment indicades per a elles.

L’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre és l’encarregada de preparar les festes, que compten amb actes culturals, gastronòmics i festius durant tota una setmana.

Diumenge, dia de Santa Agda, va tenir lloc un dels esdeveniments més multitudinaris i xaladors, amb la 31a edició del gran berenar, que aplega unes 250 persones i se sorteja una toia (un fular) de seda natural pintada a mà obra de Mari Ratia.

Al matí, des de la plaça de la Vila es va anar a buscar la Santagdera Major i el Pa Beneït per anar a l’església. D’entre el seguici, hi havia la geganta Agda, el capgròs La Majorala, la nana Clotxa i la Banda de Música de Benissanet. A les 12 hores es va celebrar la missa en honor a Santa Agda i la processó, amb el pa beneït portat al cap per les dones.

Una de les principals novetats d’enguany va ser la primera Cursa Popular de Santa Agda, celebrada dissabte, el Dia Mundial contra el Càncer. Es tracta d’una cursa solidària que enguany ha anat per la lluita contra el càncer de mama i que vol instaurar-se com un clàssic d’entre els actes de Santa Agda. Una altra de les novetats d’enguany va ser la representació d’una obra de teatre amb el grup La Luciérnaga de la Fundació ONCE, amb actors i actrius cecs o de visibilitat reduïda. Una de les actrius principals de l’obra és de Riba-roja d’Ebre. Es va representar l’obra Caricias, de Sergi Belbel, a La Societat.

Tot i que Santa Agda és la festa per excel·lència de les dones del municipi, la celebració inclou alguns actes per a tothom, com una demostració i degustació de plats casolans.

Comentarios
Multimedia Diari