Les federacions veïnals d´Amposta i Tortosa exigeixen millores al territori

Les dues entitats, que agrupen 18 associacions de veïns, s´uneixen i buscaran la complicitat de les resta d´entitats veïnals

19 mayo 2017 22:11 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les federacions de veïns de Tortosa i Amposta s’han unit per reclamar a les administracions solucions urgents a un seguit de dèficits crònics a les Terres de l’Ebre, sobretot en mobilitat i serveis a les persones.

Els presidents de les respectives associacions, que agrupen a 12 associacions de veïns en el cas de Tortosa i sis en el d’Amposta, van comparèixer plegats ahir per mostrar imatge d’unitat i detallar el llistat de greuges.

Un llistat encapçalat per l’enèsima reclamació de la gratuïtat del tram ebrenc de l’AP-7 amb l’objectiu de desviar-hi l’intens i perillós trànsit que avui circula per la carretera N-340, la via més perillosa de Catalunya. La gratuïtat de l’autopista es reclama fins a la posada en marxa del tram ebrenc de l’autovia A-7, la segona de les grans reivindicacions del front veïnal.

El president de la federació tortosina, Jordi Moreso, fou contundent en subratllar aquesta petició. «No volem la gratuïtat la setmana que ve, la volem ja! Prou accidents a la N-340», explicà, abans de denunciar la llarga tramitació del projecte de l’A-7, encara amb l’inici de les obres pendent.

El tram ebrenc de la carretera N- 340 suma nou morts en accident de trànsit aquest 2015, davant dels 6 morts del 2014.

La segona petició és la millora del servei ferroviari a les comarques ebrenques i l’aturada del tren Euromed a l’estació de l’Aldea, unes reivindicacions liderades per la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre.

Moreso i el president de la federació veïnal d’Amposta, Llorenç Navarro, s’han mostrat oberts a col·laborar amb la plataforma i altres entitats o moviments socials per treballar plegats en l’assoliment dels objectius proposats.

En aquesta línia, Moreso recordà que la reclamació de la millora d’accessos, transport públic, estacionaments i mobilitat dels treballadors i usuaris de l’Hospital Verge de la Cinta s’ha dut a terme conjuntament amb el sindicat Catac, «en una clara mostra de les sinèrgies que volem establir amb entitats i sindicats». Aquestes són les reivindicacions de partida tot i que les federacions veïnals estan obertes a rebre i atendre les reivindicacions i queixes dels veïns.

«Ja n’hi ha prou, volem respecte. No som catalans de segona ni espanyols de cinquena. Les Terres de l’Ebre tenen un enorme potencial i hem de lluitar per defensar-les. Hem d’evitar que els nostres fills marxin perquè aquí no hi ha oportunitats», sentencià Navarro.

Comentarios
Multimedia Diari