Les granges de tonyina de l´Ametlla de Mar dupliquen la seva capacitat

El grup Balfegó promociona la cuina de la tonyina, el Japó i el Tuna Tour, unes setmanes abans de començar una nova campanya de pesca

19 mayo 2017 22:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Grup Balfegó de l’Ametlla de Mar organitza aquests dies la IV Setmana Gastronòmica de la tonyina roja, unes jornades de promoció amb activitats culinàries i esportives, poques setmanes abans de l’inici d’una nova campanya de pesca d’aquesta espècie a la Mediterrània.

El grup tonyinaire ja va aconseguir els permisos necessaris i ha pogut finalment ampliar les seves granges d’engreix situades davant la costa de l’Ametlla per duplicar la seva capacitat, i poder acollir així fins a 2,5 milions de quilos d’aquest peix, segons va detallar ahir al Diari Juan Serrano, director general de l’empresa.

La pesca de la tonyina està estrictament regulada en l’àmbit internacional. Enguany, la campanya de pesca a la Mediterrània arrenca el pròxim 25 de maig i té de termini fins al 24 de juny, tot i que l’any passat la flota de Balfegó va capturar les 1.442 tones que tenia assignades en només 25 hores.

Enguany, la quota s’ha incrementat un 20 per cent respecte a l’any passat. Així, i tenint en compte els acords que assoleix Balfegó amb proveïdors externs per comprar altres quotes, la previsió és poder «introduir a les gàbies un total d’1.382.000 quilos de tonyina roja», segons detalla el directiu.

Després de capturar vives les tonyines roges, es traslladen a les granges de l’Ametlla de Mar, on s’engreixen durant un període mínim de quatre mesos.

Engreix

Segons expliquen des del Grup Balfegó, els exemplars que arriben a la Mediterrània a la primavera per desovar tenen molt poca grassa. «El que fem, durant quatre mesos després de pescar-les, és tornar-los a aportar nutrients que han perdut en el procés de desovar, ja que se’ls hi queda la carn molt seca», explica Serrano. Així, es controla tot el procés d’alimentació per intentar aconseguir sempre el punt òptim.

«Som els únics que donem la mateixa qualitat de tonyina durant els 12 mesos de l’any», presumeix Serrano.

La producció del Grup Balfegó se situa entre els 2,5 i els 2,9 milions de quilos de tonyina roja a l’any.

El producte es ven a 23 països d’arreu del món, tot i que el major importador és sense dubte el Japó, que s’endú entre el 65 i el 70 per cent de la producció del grup tonyinaire de l’Ametlla. Un altre país important per a la comercialització d’aquesta tonyina roja són els Estats Units.

Comentarios
Multimedia Diari