Liciten la redacció del projecte de la via entre Riba-roja i el Baix Segrià

Territori i Sostenibilitat ha obert el període d’adjudicació de la carretera que ha d’unir la població de la Ribera amb la Granja d’Escarp. El nou vial tindrà una longitud d’uns 27 quilòmetres i suposarà una inversió estimada en 40 M€

19 diciembre 2017 11:02 | Actualizado a 21 diciembre 2017 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció del projecte constructiu d’una nova carretera entre Riba-roja d’Ebre i la Granja d’Escarp, que permetrà millorar la mobilitat comarcal i l’accessibilitat de diverses poblacions. La nova via, que tindrà una longitud d’uns 27 quilòmetres, suposarà una inversió estimada en 40 milions d’euros.

Actualment, la comunicació entre Riba-roja d’Ebre i la Granja d’Escarp es porta a terme mitjançant la C-12 (eix de l’Ebre) des de Riba-roja d’Ebre a Maials i la carretera C-45 de Maials a Serós. A partir de Maials, la carretera LV-7046 permet accedir a Almatret i a partir de Serós, la carretera LP-7041 permet arribar a la Granja d’Escarp. En total, aquest itinerari suma prop de 50 quilòmetres.

La nova carretera, molt reclamada pel territori, permetrà connectar més directament aquests municipis, escurçar aquests recorreguts, millorar les condicions en la conducció i dotar d’una altra sortida a Almatret, que només està comunicada per l’LV-7046. Així mateix, per a la població de Riba-roja d’Ebre, representa una nova comunicació cap al nord-est.

La secció de la nova carretera serà de 8 metres i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres d’amplada. 
El traçat s’inicia al pont sobre l’Ebre de Riba-roja i finalitza en una rotonda de l’LP-7041, que dona entrada a la Granja d’Escarp. A més dels municipis esmentats, també abasta els d’Almatret i Seròs.

Segons informa el Departament de Territori i Sostenibilitat, el tram ebrenc, de Riba-roja d’Ebre fins a Almatret, és de 8,7 quilòmetres de longitud i el tram d’orografia més complex, en concret al sud d’Almatret. D’aquesta forma, en aquest àmbit, es preveu la construcció d’un fals túnel d’uns 190 metres.

Aquesta és una actuació molt reclamada pel territori. De fet, el pont de Riba-roja d’Ebre porta vint anys construït i desemboca en una pista de terra. I és que en tres ocasions s’havia intentat desencallar el projecte sense èxit, i ara finalment podrà ser una realitat cap al 2020 o el 2021. 
La licitació del projecte acabarà el proper mes de febrer, i està previst que a mitjan any 2018 ja es conegui l’empresa que s’encarregarà de redactar-lo.  El termini per tenir el projecte sobre la taula serà d’uns divuit mesos i, posteriorment, ja podran començar les obres si es compta amb el finançament.

Comentarios
Multimedia Diari