L’ocupació creix a les Terres de l'Ebre per sobre de la mitjana catalana

La Càtedra d’Economia Local i Regional presenta a Gandesa el Butlletí d’anàlisi econòmica corresponent al quart trimestre del 2017

20 febrero 2018 11:45 | Actualizado a 20 febrero 2018 11:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Càtedra d’Economia Local i Regional  del Campus Terres de l’Ebre de la URV ha presentat al Consell Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa, el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del quart trimestre de 2017. Una de les dades a remarcar és que l’ocupació durant l’últim trimestre de l’any ha tornat a créixer al territori per damunt de la mitjana catalana: un 3,8%. És el segon valor més elevat en dos anys, tot i que inferior al 6,1% del trimestre anterior. 

Així en aquest període el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social a les Terres de l’Ebre ha estat de 51.725, és a dir, 1.887 afiliats més que el quart trimestre de l’any anterior. «És una dada positiva i més si tenim en compte que és el segon trimestre consecutiu que les Terres de l’Ebre creixen per damunt de la mitjana catalana, després de set trimestres que ho han fet per sota», afirma el director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, tot remarcant que amb aquest trimestre ja són quinze períodes consecutius de creixement interanual.

Tots els grans sectors econòmics ebrencs han enregistrat un creixement superior respecte al mateix trimestre de l’any anterior, excepte l’agricultura. Destaca sobretot l’evolució de la construcció, a un ritme interanual del 5%. La indústria i el sector serveis ho han fet en un 2,9 i un 4,5%, respectivament. 

El Baix Ebre, al capdavant
L’ocupació ha crescut a les quatre comarques ebrenques, principalment al Baix Ebre, amb un 5,7%, mentre que la Ribera d’Ebre ha estat la que menys ha crescut, un 1%.

Pel que fa a l’evolució de l’ocupació dels 21 municipis ebrencs analitzats (els de més de 500 cotitzants), Santa Bàrbara, l’Ametlla de Mar, Roquetes, Alcanar i Batea són els únics que presenten una evolució negativa, mentre que Sant Jaume d’Enveja i Camarles són els que més han crescut.

Comentarios
Multimedia Diari