Malestar als pobles de Tortosa per la reorganització assistencial dels metges de capçalera

20 noviembre 2019 10:00 | Actualizado a 21 noviembre 2019 10:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada dels alcaldes-presidents de les EMD de Jesús i Bítem, i de l’alcaldessa pedània dels Reguers, va comparèixer ahir al matí per fer palès el malestar dels pobles del municipi afectats per la redistribució de l’atenció a Primària.

Els alcaldes han denunciat les hores d’assistència -entre 5 i 7 setmanals- que perden els consultoris de Jesús, Bítem i els Reguers. Roigé ha insistit novament a reclamar una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per poder revisar la planificació dels serveis de salut que es presten a la ciutat.

Roigé va expressar que l’inici d’aquest malestar va començar el mes de març, quan es van reubicar algunes especialitats a Roquetes, i que des de llavors la consellera de Salut ha refusat fins a set cops reunir-se amb ella.

«Sempre hem apostat per un municipi equilibrat. No són pobles petits, Jesús té 4.000 habitants, i aquesta reorganització no correspon a un municipi com Tortosa», va declarar l’alcaldessa.

Pel que fa als canvis en l’atenció primària, Meritxell Roigé ha apuntat que no només dificulta l’accés del veïnat de Jesús, Bítem i els Reguers perquè perden els horaris de tarda i s’han de desplaçar al CAP Baix Ebre, al CAP del Temple i el CAP de Roquetes, sinó que a més això suposa la saturació dels consultoris mèdics dels pobles durant el matí, on també han vist reduït l’horari efectiu d’atenció.

En aquest sentit, ha recordat que fa mesos que l’Ajuntament de Tortosa va cedir al departament de Salut els terrenys per a la construcció del nou dispensari mèdic de Jesús (que als matins es veu desbordat) i que, a hores d’ara, no hi ha ni projecte i ni tan sols els consta que estiga licitat.

«No sabem quan estarà disponible però, si comencessen ara a licitar, les obres tardarien encara un any aproximadament, i encara no s’ha redactat el projecte. No podem mantindre aquesta situació», ha insistit, tot reclamant la reversió dels canvis introduïts en l’atenció primària.

Comentarios
Multimedia Diari