Més de 200 joves ebrencs participen al taller creatiu 'Ebre challenge'

S'està celebrant aquesta setmana a l'Institut de l'Ebre de Tortosa

19 mayo 2017 16:17 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Com podem potenciar el comerç a les Terres de l’Ebre tant físicament com online? Com podem interrelacionar comerç, turisme i restauració per atraure gent? Com podem fer arribar a possibles turistes informació atractiva de la nostra zona? Tenen dues hores per crear una idea de negoci i buscar una solució real a un repte i una situació concreta. En això consisteix Ebre challenge, un taller creatiu que està celebrant-se aquesta setmana per primera vegada a l’Institut de l’Ebre de Tortosa, en el marc de les Jornades Tècniques del centre.

L’activitat s’ha celebrat dilluns i dimarts, i divendres serà la final. Hi participen tots els alumnes de Grau mitjà i Grau Superior del centre i altres instituts del territori, així com de la Universitat Rovira i Virgili, separats segons «Delta» (amb samarretes blaves) o «Ports» (amb samarretes de color verd).

Si dilluns el repte i les pluges d’idees van girar entorn de la cultura, ahir ho va fer sobre el turisme i divendres ho farà amb la temàtica de l’esport.

El taller està organitzat com una competició basada en la metodologia «Lean Startup» on es van eliminant participants, agrupats en equips d’un set joves, i un speaker explica els passos a seguir i anima l’activitat. Sona música engrescadora i, per a cada pas, els joves tenen un temps molt concret per treballar, marcat en un gran rellotge en una pantalla.

Generar idees i comunicar-se

L’objectiu del taller és generar moltes idees («brainstorming») i aplicar diferents tècniques creatives per trobar solucions . Així, per exemple, dilluns es va donar resposta al repte d’aproximar la cultura a tothom, i van sorgir moltes idees relacionades amb aplicacions mòbils amb agendes culturals.

Després de fer la pluja d’idees, l’equip ha de decidir quina és la millor d’ella, la que té més potencial, i trucar a empreses reals del sector per validar el projecte a l’exterior i saber si realment funcionaria. Després, els joves fan un prototip de la imatge del projecte, el detallen i expressen en què consistirà seguint el model Canvas, i han d’arrencar una campanya (tot això en 20 minuts) a través de les xarxes socials. Finalment, han de ser capaços de comunicar la seua idea sintetitzant-la en només un minut.

Els finalistes competiran en la gran final que tindrà lloc divendres coincidint amb la cloenda de les Jornades Tècniques. A les 17 hores hi haurà una ponència del conegut comunicador científic Pere Estupinyà.

L’equip guanyador podrà presentar la seua idea el dia 21 d’abril dintre de la Jornada Internet i Empresa que organitza la Cambra de Comerç de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari