Més de 650 voluntaris participen en la Recollida d’Aliments de Tortosa

El recapte estarà actiu fins a les nou del vespre d'aquest dissabte, a tots els supermercats i al Mercat de la ciutat. Els aliments més necessaris són la llet, l’oli, les conserves i els llegums

05 mayo 2018 10:40 | Actualizado a 07 mayo 2018 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Recollida d’Aliments de Primavera a Tortosa aconsegueix la mobilització de més de 650 voluntaris. Ahir, divendres al matí, es donava el tret de sortida del recapte amb l’acte d’inici al Mercat de la ciutat. El recapte estarà actiu a tots els supermercats i al Mercat de Tortosa fins a les nou del vespre d’avui, dissabte, moment en què tanquin els establiments.

El coordinador del Banc d’Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, mostrava ahir durant l’acte d’inici un gran orgull per la implicació de la població en aquesta activitat voluntària. «Des d’aquí vull agrair a cadascun dels voluntaris que dediquen dos hores a aquesta causa tan noble», apuntava Ologaray, a la vegada que feia una crida que tothom i col·labori aportant el seu granet d’arena, remarcant que qualsevol mínima ajuda és d’agrair.«Ara és el moment de demostrar com pot ser de solidària Tortosa: demano a cada tortosí i tortosina que, en la mesura del possible, s’aproximi al supermercat més proper i faci el seu donatiu, des d’un litre de llet a un carro ple d’aliments, tota ajuda, per petita que sigui, servirà per posar el plat a taula dels que més ho necessiten», apuntava Ologaray.

El coordinador també va voler destacar que els aliments més necessaris són la llet, l’oli, les conserves de verdura i de peix i el llegum cuit, posant un accent especial a aquest últim, ja que és un aliment que ja està cuinat i pot ser de gran ajuda per a famílies que no tenen recursos per preparar el menjar.Ologaray va aprofitar l’acte per fer una crida a la dignificació de la pobresa, amb la integració plena d’aquestes persones amb risc d’exclusió social.

El recapte d’aliments és part d’un seguit d’accions per aconseguir aquest objectiu. «Si som capaços de cobrir l’alimentació d’una família, aquesta pot invertir els recursos dels quals disposa en activitats culturals i de lleure. Aquestes famílies només se’n sortiran quan aconseguim integrar-les plenament a la societat», assegurava el coordinador.

La recollida es realitza a Tortosa, com a capital de les Terres de l’Ebre, però els aliments després seran repartits entre diferents famílies de tot el territori, tasca que els hi correspon a les entitats de Càritas i Creu Roja, a qui va dirigida tota la col·lecta.

Aquesta és la segona recollida d’aliments que es fa a l’any. Com a activitat més destacada s’organitza el Gran Recapte d’Aliments, que es du a terme a l’època del Nadal a tota Catalunya. Però, a banda, a les Terres de l’Ebre, s’organitza aquesta segona recollida, ja que, segons explica Ologaray, «el territori de les Terres de l’Ebre és on hi ha les rendes més baixes de tota Catalunya».Per tant, el Banc d’Aliments creu necessària aquesta segona recollida per continuar ajudant les famílies i intentar equilibrar la situació.

Comentarios
Multimedia Diari