Móra d'Ebre consolida Litterarum com a fira ‘estratègica’ per a la cultura catalana

El Departament de Cultura la inclou dins del Pla  de la Lectura 2020, fet que li aportarà major finançament 

27 mayo 2017 17:57 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fira Litterarum fa un pas endavant en aquesta desena edició. El Departament de Cultura de la Generalitat ha anunciat la incorporació d’aquest certamen i de la Fira del Llibre Ebrenc que l’acompanya dins del Pla de Lectura 2020. Això suposa el reconeixement com a fira estratègica de Catalunya, juntament amb la Setmana del Llibre en Català, el Saló del Còmic de Barcelona i la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya. 
Aquest fet  «comportarà més suport institucional i també econòmic», segons ha detallat el conseller de Cultura, Santi Vila, encarregat d’inaugurar el certamen dedicat als espectacles d’arrel literària. D’aquesta manera, es consolida un projecte que apropa, de forma diferent,  la literatura a un públic cada cop més ampli  i de totes les edats.

Així, la població de Móra d’Ebre ja es troba immersa en un cap de setmana ple d’activitats. Els actes van arrencar dijous a la nit amb la celebració del desè aniversari de Litterarum. Especialment emotiva i  esperada va ser la posada en escena de la creació musicoliterària gestada per l’escriptor Màrius Serra i el músic Dani Alegret en la Residència Creativa ‘Els Plaers, de Dos en Dos 2017’, que tots dos van realitzar el mes de març a la capital de la Ribera d’Ebre. 

«Vam creure que des d’un racó del país es podia impulsar un projecte d’abast nacional i amb treball i constància ho hem aconseguit», ha manifestat el director de Litterarum, Albert Pujol.El certamen, viscut com un segon Sant Jordi, ha programat gairebé el doble d’espectacles que l’any passat, 33, inspirats en una vintena d’autors d’arreu dels Països Catalans.

Entre los novetats d’aquesta edició, destaca el ‘Tast-Avanç’ dirigit als programadors, un espai on poden veure i després contractar l’espectacle un cop hagin conversat amb els creadors. «Això és la llavor, el més important que Litterarum ofereix al país», ha afirmat Albert Pujol. 

Pel que fa a la 14a edició de la Fira del Llibre Ebrenc, la seva directora,  Montse Pineda, ha destacat l’increment de títols oferts de temàtica ebrenca o d’autors del territori en la catorzena edició, fins a 2.500. La mostra, impulsada amb l’Institut Ramon Muntaner i les llibreries Bassa de Móra d’Ebre, Viladrich de Tortosa i Guaix d’Amposta compta amb 500 metres quadrats d’exposició per on passaran durant el cap de setmana  una trentena d’autors a presentar les novetats editorials.

A més, en l’edició d’enguany de la fira  es pot adquirir la samarreta amb el mot ‘ebrenc-a’ per celebrar la inclusió d’aquesta paraula al ‘Diccionari de la llengua catalana’ de l’Institut d’Estudis Catalans.

Comentarios
Multimedia Diari