Movem Tortosa reclama rescindir el contracte d’El Corralet

El grup denuncia «opacitat informativa» al voltant de la gestió del servei de recollida d’animals de companyia

21 febrero 2020 10:40 | Actualizado a 21 febrero 2020 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Movem Tortosa denuncia «opacitat informativa» al voltant de la gestió del servei de recollida d’animals de companyia, portat a terme per l’empresa Serproanimal SL (també coneguda com El Corralet), adjudicatària del servei de recollida i de la gossera.

Movem Tortosa va demanar per escrit l’agost passat tenir accés a les dades referents al nombre d’animals de companyia recollits, sortides d’animals, adopcions i eutanàsies practicades, i la instància no va rebre resposta. Al setembre es va tornar a reclamar la informació, sense resultat.

El novempre passat al ple, el grup va tornar a preguntar al respecte i l’alcaldessa, Meritxell Roigé «va respondre que la informació sí que estava disponible i que es faria arribar al grup municipal», segons ha expressat el grup. «Tres mesos i mig després, però, el govern segueix sense facilitar les dades tot i que vam presentar a finals de novembre una tercera instància per tornar a reclamar les dades», denuncia el grup.

Segons Movem Tortosa, també l’entitat Progat (que vetlla per les colònies de gats de carrer) ha denanat aquesta informació. Aquesta entitat fins i tot hauria portat el cas davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP), que ha instat l’Ajuntament de Tortosa a respondre a les peticions de Progat. «L’Ajuntament tampoc ha respost a les peticions del GAIP», denuncia Movem. Movem també ha criticat que l’entitat Progat encara no hauria rebut els 5.000 euros del conveni amb l’ajuntament.

«Intuïm que El Corralet no està complint amb el que hauria de fer, així que demanem la rescisió del contracte i que s‘inicie un expedient si no s’estan fent les coses bé. Abans la protectora estava saturada d’animals, i ara hi ha molt pocs», ha declarat el portaveu de Movem Jordi Jordan.

L’alcaldessa Roigé ha afirmat que no hi ha cap voluntat d’opacitat, que es facilitarà la informació i que és la Policia Local qui controla la gestió dels animals.

Comentarios
Multimedia Diari