Municipis sense policia podran utilitzar lectors de matrícules

El projecte Lectio de la Generalitat, que ja s’està treballant a quatre municipis ebrencs, ajudarà a reforçar la vigilància dels Mossos

26 octubre 2021 19:50 | Actualizado a 27 octubre 2021 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha explicat que el Departament d’Interior ha reinicitat el projecte Lectio, mitjançant el qual es podran usar lectors de matrícules de vehicles, a les entrades dels municipis, en pobles que no tenen cos de policia local.

La iniciativa fa viable als municipis sense policia local tenir accés a les solucions de seguretat ciutadana basada en la vigilància mitjançant lectors de matrícules. Els Mossos d’Esquadra es faran càrrec de la gestió dels sistemes de videovigilància, millorant així la seua capacitat per a donar cobertura de seguretat a aquests municipis.

«Donaran informació en el cas de fets delictius i permetran als Mossos fer-ne seguiment», detallà ahir el delegat Salvadó.

El projecte ja s’està treballant a quatre municipis de les Terres de l’Ebre, però l’objectiu és arribar a tots els pobles que no disposen de policial local.

«La voluntat és, mitjançant convenis amb la Diputació de Tarragona i Consells Comarcals, intentar arribar a tots els municipis», va declarar el delegat.

D’altra banda, Salvadó va valorar molt positivament la reducció de robatoris aquesta campanya de la garrofa. S’ha passat de 69 fets denunciats al 2020 a 13 aquest 2021, amb 28.000 kilos sostrets. «La bona feina d’aquesta campanya i el control han permès reduir els robatoris pel bon preu de la garrofa. En només un any s’ha reduït molt».

Salvadó també va informar que a finals d’any es disposarà de la maqueta de l’accés al polígon de Gandesa per la C-43. Així mateix ha detallat que a finals de novembre començaran les obres per reforçar el túnel afectat d’Horta de Sant Joan, que tindran de 6 a 8 mesos de durada.

El delegat també va destacar els treballs duts a terme a Alcanar i les Cases d’Alcanar per reparar els danys dels aiguats de l’1 de setembre, que se situen ja sobre els 900.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari