Música i patrimoni mariden a les Terres de l’Ebre

El dissabte s’estrena el certamen ‘Ebre, Art i Patrimoni’ que inclou vuit espectacles interdisciplinaris a diferents municipis del territori

25 julio 2019 07:00 | Actualizado a 25 julio 2019 07:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després que la il·lustració protagonitzés l’any passat el festival Ebre, Art & Patrimoni, enguany la música en torna a ser la protagonista. En aquesta nova edició d’Ebre, Música & Patrimoni, el festival presenta 8 espectacles de petit format on la dansa, la videodansa, l’expressió corporal, les performances,... es fusionen amb el teatre, els llibres, la cultura popular, l’art, la memòria, etc. En conjunt, diverses experiències interdisciplinàries ubicades sempre en escenaris patrimonials, i que contribueixen a la reinterpretació dels mateixos espais on es realitza cada activitat.

Així mateix, durant els mesos de juliol, agost i setembre també es pot descobrir l’oferta d’exposicions i de continguts que acullen de forma permanent els museus i centres d’interpretació que participen en el cicle Ebre, Música & Patrimoni. La programació està pensada per gaudir pausadament de la diversitat del patrimoni i la cultura de les Terres de l’Ebre. Les activitats són gratuïtes i estan adreçades a qualsevol amant del patrimoni i la música, gent curiosa, famílies i turistes.

Amb els dos cicles Ebre, Art & Patrimoni i Ebre, Música & Patrimoni, que organitza la xarxa territorial del Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre –encapçalada pel Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura– es preten apropar el paisatge, la història, les formes de vida i el ric patrimoni del territori a la ciutadania, creant sinergies transversals i irrepetibles. I això, tant en el sentit patrimonial i artístic mitjançant la fusió de llenguatges i disciplines, com en el caràcter lúdic i informal de la programació, que també compta amb la col·laboració de diferents entitats del territori: el Museu de la Mar de l’Ebre; Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta; Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre; Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera; Museu del Ferrocarril de Móra la Nova; Ca Don Joan; Museu de la Pauma i Museu de les Terres de l’Ebre.

L’estiu i el temps de lleure esdevenen una oportunitat per visitar els museus i els centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre i gaudir d’aquestes vuit propostes úniques que ajudaran al públic a descobrir l’ampli ventall de possibilitats que ofereixen el maridatge de la dansa, la música i el patrimoni, ubicats en espais singulars i evocadors de les Terres de l’Ebre com Amposta, la Galera, Mas de Barberans, Móra la Nova, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Villalba dels Arcs i Vinebre.

Comentarios
Multimedia Diari