Netejaran la façana de la Catedral de Tortosa per instal·lar l’escultura de la Cinta

L’Arxiconfraria de la Cinta afirma que abans de col·locar la imatge de la Mare de Déu convindria netejar, almenys parcialment, la façana del temple

24 agosto 2017 08:59 | Actualizado a 24 agosto 2017 09:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Reial Arxiconfraria de la Cinta de Tortosa es troba celebrant enguany el seu 400 aniversari i l’Any Jubilar concedit pel papa Francesc. Per aquest motiu, des del gener ha celebrat una gran quantitat d’actes. Ara arriba un dels més especials: la instal·lació d’una escultura de quasi 3 metres d’alçada de la Mare de Déu de la Cinta a la fornícula central de la façana de la Catedral de Tortosa.

L’escultura ha tingut un cost d’uns 105.000 euros. Va ser encarregada al prestigiós escultor Marco Augusto Dueñas, les obres del qual es poden veure a l’exterior de la basílica de Sant Pere, al Vaticà, o a la façana exterior de l’Almudena, a Madrid. Ara, l’escultura de la Cinta ja està finalitzada i ha arribat a Tortosa. La previsió de la Reial Arxiconfraria és presentar-la públicament el proper dimecres, 30 d’agost, després del concert del cor Carlit Gospel que se celebrarà a la mateixa catedral i que es puga veure per tota la ciutadania durant les Festes de la Cinta (del 31 d’agost al 4 de setembre). 

L’escultura es beneirà el 10 de setembre i després s’estudiarà quan es col·locarà a la façana. El primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, Francesc Viñes, ha explicat que abans d’instal·lar-la es netejarà, com a mínim, la part central de la façana de la Catedral. D’aquesta forma s’evitarà córrer el risc de malmetre l’escultura si s’actua posteriorment a la façana i també el marbre de Carrara de la imatge no destacarà tant amb la resta.

«Estem molt satisfets amb  el resultat de l’escultura. El que més cridarà l’atenció a la ciutadania és la fesonomia de la cara de la Mare de Déu, que representa una dona actual i no és la típica cara de la Verge que estem acostumats a veure», ha detallat Viñes.

La necessitat de netejar la façana de la Catedral de Tortosa, força bruta i malmesa, és un vell debat a la ciutat. El president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa, Josep Baubí, valora positivament la notícia de netejar-ne almenys una part. «Sabem que econòmicament no és fàcil, però, ara que es veu tant i la tenim tan ben il·luminada, si s’acabés de netejar tota sencera tindríem una Catedral molt digna. És un pas, però volem que sigue tota», ha dit.

Comentarios
Multimedia Diari