Nomen Foods ultima la nova planta de plats preparats a Deltebre

Ha suposat una inversió de 3 milions d’euros i es posarà en marxa al 2022, amb una producció de 10 milions de plats d’arròs anuals

13 diciembre 2021 18:50 | Actualizado a 14 diciembre 2021 05:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nomen Foods, de la Cooperativa Arrossaires del Delta, inaugurarà a principis de l’any que ve una planta de producció de productes preparats a les seves instal·lacions de Deltebre. La planta ha suposat una inversió de 3 milions d’euros i estarà dedicada a la producció de «varietats de qualitat ‘en un minut’ i plats d’arròs d’alta qualitat, a més de cent per cent reciclables». La seva capacitat de producció, en aquesta aquesta primera fase, serà de 10 milions de gotets a l’any, que preveu incrementar posteriorment. A aquesta quantitat cal sumar-li la producció de plats de cinquena gamma, que el passat exercici va aconseguir gairebé el mig milió de quilos.

La planta compta amb 1.700 metres quadrats as mateixos terrenys de la fàbrica a Deltebre. El producte que en surti anirà destinat al mercat espanyol i al francès, però en una segona fase també a altres països d’Europa, en el marc del pla d’expansió internacional que la companyia va anunciar ara fa un any.

Noves tendències d’alimentació

Es tracta de productes basats «en les noves tendències d’alimentació saludable «i en el concepte convenience, que aporta solucions de menjar per a prendre en qualsevol moment i lloc», remarquen des de l’empresa. També destaquen que es tracta de «la major planta cent per cent sostenible de productes alimentaris de cinquena gamma i preparats per menjar del sector arrosser a Europa».

La companyia té previst realitzar la presentació oficial d’aquesta nova línia de productes en el marc de la fira Alimentària que tindrà lloc a l’abril de 2022 a Barcelona.

Resultats del grup

El grup d’alimentació Nomen Foods produeix i comercialitza des de Deltebre els productes de les marques Nomen, Bayo i Segadors del Delta, a més dels negocis a granel d’arròs per a indústria i exportació. El grup va tancar l’exercici fiscal el 31 d’agost amb una facturació de 27,3 milions d’euros, un 8 per cent menys que l’anterior. L’empresa, que comercialitza l’arròs de la cooperativa Arrossaires del Delta, ha notat l’impacte de la pandèmia per la reducció de vendes en el sector de l’hostaleria. Aquest segment té un pes del 15% sobre el total de vendes del grup, una xifra que es manté un 40% per sota dels nivells d’abans de la Covid-19. Amb tot, Nomen Foods ha fet una valoració positiva de les dades. El CEO Enric Batlle ha subratllat «la capacitat i la resiliència de l’empresa i del sector agronòmic que representa, en situacions adverses de mercat com la provocada per la pandèmia».

La marca principal del grup, Nomen, representa el 52% del valor de facturació del grup i ha incrementat la seva quota de mercat a Catalunya, on és líder, i a la resta de l’Estat -segona marca estatal-. Així, l’empresa ha valorat que «ha culminat amb èxit el procés que va iniciar fa tres anys per incrementar la rendibilitat», a partir de fer operacions amb més marge.

Comentarios
Multimedia Diari