La Generalitat instal·larà noves estacions de recàrrega a diversos ports de l'Ebre

Els punts per a vehicles elèctrics s’ubicaran a 13 ports, entre ells Deltebre, l’Ametlla, la Ràpita i les Cases d’Alcanar

18 julio 2019 15:27 | Actualizado a 22 julio 2019 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa pública Ports de la Generalitat va licitar el projecte per implantar estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics a 13 ports, distribuïts al llarg del litoral català per afavorir una mobilitat neta i eficient entre els usuaris.

El subministrament dels 13 punts de recàrrega abasta tot el litoral català i es preveu iniciar a la tardor. L’actuació forma part del Pla d’inversions 2019-2022 de Ports i compta amb un pressupost de 218.000 euros.

Aquestes actuacions suposen un pas més en la política del Govern català per lluitar contra el canvi climàtic, que fa unes setmanes es va materialitzar amb la declaració de l’emergència climàtica.

El projecte de Ports de la Generalitat també s’alinea amb el Pla estratègic per al desenvolupament de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). Tot per apostar per un  país atractiu per al vehicle elèctric a través de la garantia de subministrament energètic als usuaris i al parc de vehicles elèctrics que circula per la xarxa viària catalana.

Tipus de recàrrega

Les estacions s’ubicaran en vies públiques o en llocs accessibles des de la via pública, senyalitzades i amb accés garantit permanentment per als usuaris de qualsevol mena de vehicle elèctric estàndard. 

Els usuaris d’aquest nou servei es podran activar mitjançant un telèfon mòbil intel·ligent amb una aplicació específica, a través d’un codi QR o d’un sistema similar.

L’actuació preveu la instal·lació de tres punts de recàrrega ràpida als ports comercials de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita. Aquesta tipologia permet recarregar el 80% de la bateria en uns 20 minuts. 

Així mateix, ofereix la possibilitat de recàrrega en corrent continu a 50 kW i, en altern, 45kW. Així mateix, es preveu la col·locació de 10 punts de recàrrega semiràpida als ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, l’Ametlla de Mar, Deltebre i les Cases d’Alcanar. Aquesta opció permet recarregar el vehicle en unes 3 hores de forma completa i necessita una potència de corrent altern de 22 kW.

Comentarios
Multimedia Diari