Preocupació a la Sénia pel tancament de les piscines i el complex esportiu

El poble va despertar aquest dilluns amb una nota de l’empresa gestora a la porta del centre, anunciant sense previ avís la suspensió temporal dels serveis del complex. L’Ajuntament afirma que prendrà les mesures oportunes

13 febrero 2019 11:33 | Actualizado a 13 febrero 2019 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Sénia es va despertar aquest dilluns amb el seu complex esportiu tancat. La nota que hi havia a la porta del centre era clara: «S’informa que per incompliment de l’alcalde, se suspenen els serveis del complex temporalment». Més tard l’Ajuntament va respondre per les xarxes socials amb el següent comunicat: «L’Ajuntament informa que en data d’avui s’ha trobat tancat el servei públic de la piscina i complex esportiu municipal sense previ avís per part de l’empresa Lleuregest Serveis Esportius SL, gestora de les instal·lacions. L’Ajuntament prendrà les mesures oportunes». 

La piscina coberta era l’últim pas per aconseguir un complex esportiu competent al poble de la Sénia. El projecte comptava, a més, amb un gimnàs i dues sales per fer activitats dirigides que connectarien amb  el camp de futbol i el poliesportiu. Una piscina pionera a les Terres de l’Ebre, ja que l’Ajuntament apostava per la biomassa com a font d’energia per escalfar l’aigua. Decisió que encaria el projecte però que «a la llarga suposarà un estalvi econòmic i ecològic respecte a les calderes convencionals de gasoil», segons declaracions de l’alcaldessa d’aquell moment, Marutxí Ballester. I és que la piscina coberta era una de les promeses electorals que havia fet Ballester durant el seu mandat. Tota una infraestructura de primera línia que tenia un cost de més d’un milió d’euros dels quals l’Ajuntament de la Sénia va pagar 160.566,65 euros i l’altra part la va aconseguir a través de subvencions. 

Una inversió arriscada, tal com l’alcaldessa va afirmar el dia de la seva inauguració, el 22 de juny del 2013: «En l’època actual pot parèixer una temeritat, perquè estem en una època difícil a nivell de poble, a nivell de comarca i a nivell mundial a causa d’aquesta crisi. Però jo, més que una temeritat, considero que és una valentia». 

El pavelló polivalent 
L’any 2017 l’Ajuntament de la Sénia va adjudicar la construcció d’un nou pavelló polivalent que s’ubica als terrenys conjunts al complex esportiu. 

 Tot i que hauria d’estar acabat (en un principi s’estimava que la construcció durés uns vuit mesos), el pavelló encara no té data d’inauguració. Aquesta era l’última peça per acabar el projecte esportiu i, així, dotar la Sénia d’unes infraestructures completes (camp de futbol, poliesportiu, pavelló polivalent i piscina coberta). El projecte tenia un cost de 993.133 euros. Amb aquest pressupost l’empresa s’encarregava de la construcció del pavelló polivalent, la urbanització d’un espai entre el pavelló actual i el nou, la instal·lació de calefacció amb radiadors a l’interior del pavelló antic i la millora de l’enllumenat públic. D’aquest pressupost, 300.000 euros s’han finançat amb recursos propis i la resta s’ha cobert amb un préstec. 

Però amb el retard del pavelló polivalent i el tancament temporal de les piscines, el somni de la Sénia de tenir un complex esportiu competent s’ha quedat en suspensió i de moment no té data de funcionament. 

Ni l’empresa encarregada de la piscina ni l’Ajuntament han volgut prestar declaracions al Diari sobre el tancament.

Comentarios
Multimedia Diari