Puigdemont rep la PDE l'endemà de la històrica manifestació d'Amposta

La plataforma admet que el Govern rep pressions d'alguns regants però creu que la Unió Europea escoltarà la "reivindicació que fa tot el país"

19 mayo 2017 20:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) s'ha reunit aquest dilluns al matí amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per segon cop des que va assumir el càrrec, però per primera vegada de forma oficial al Palau de la plaça Sant Jaume. Vuit membres de la PDE, amb les seves tradicionals jaquetes blaves s'han reunit durant més de mitja hora amb Puigdemont, amb qui mantenen una "bona sintonia", fins i tot millor que amb els seus predecessors. Segons ells, el fet que Puigdemont hagi viscut de prop el problema del cabal ecològic del riu Ter li fa comprendre millor la problemàtica del delta de l'Ebre. Malgrat això, han anunciat que faran noves mobilitzacions com la d'aquest diumenge a Amposta.

Matilde Font, una de les portaveus de la PDE, ha explicat en sortir de Palau que des de la primera trobada fa uns dies a les Terres de l'Ebre, l'entitat ha pogut comprovar la "bona sintonia" amb el president, que els ha agraït que no hagin fet de la defensa del cabal ecològic del riu un enfrontament territorial.

Font reconeix que el Govern té pressions d'alguns regants, sobretot de la zona afectada pel canal Segarra-Garrigues, però també de les pròpies Terres de l'Ebre. No obstant, creuen que el fet que Puigdemont hagi viscut de prop el conflicte, similar, pel cabal ecològic del riu Ter, el fa més "sensible" que alguns dels seus predecessors al càrrec, sense concretar quin.

La massiva manifestació d'aquest diumenge passat a Amposta, amb més de 50.000 persones, no serà l'única per demostrar davant de l'opinió pública i la Unió Europea la seva oposició al pla de conca aprovat pel govern espanyol que no respecta, segons la PDE, el cabal mínim ecològic del riu.

Aquest dilluns mateix una delegació de la Unió Europea visita les Terres de l'Ebre per conèixer 'in situ' la problemàtica i es reunirà amb representants de la zona, a més d'un pagès, un musclaire i un pescador. D'aquesta visita en sortirà un informe que servirà perquè Europa es pronunciï sobre el pla de conca que li presentarà el govern espanyol. Serà aleshores quan la PDE organitzin una altra manifestació, que també espera massiva, en algun punt de Catalunya, segurament Barcelona, però fora del delta. Amb la visita sobre el terreny i la pressió política i popular, la PDE espera que la UE els escolti i aculli les seves reivindicacions com ha fet altres vegades.

Font reconeix que ara s'estan recollint els fruits dels últims 15 anys de lluita, ja que bona part de Catalunya s'ha fet seva la reivindicació del cabal ecològic del riu i l'ha assumit com una reclamació pròpia de tot el país.

 

Comentarios
Multimedia Diari