Repte solidari: Recórrer Catalunya de punta a punta per recaptar aliments

Un grup de 17 esportistes catalans i bascos caminaran sense parar 600 quilòmetres per col·laborar amb el Banc dels Aliments

14 febrero 2020 10:00 | Actualizado a 17 febrero 2020 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De Sant Martí d’Empúries, a Girona, fins a Roquetes, un recorregut de 600 quilòmetres a peu i sense parar per un repte solidari. Aquesta és la fita que s’han marcat 17 esportistes d’arreu del territori català i basc per ajudar al Banc d’Aliments en la conscienciació sobre la pobresa, així com en la recollida de recursos per al Banc dels Aliments. El repte tindrà lloc del 21 al 24 d’agost i ara busca patrocinadors.

L’acció va començar a perfilar-se quan l’esportista Marc Fernández, va proposar la idea, a la qual es va referir com «un dels millors reptes solidaris que s’ha dut a terme en els últims anys». I és que, segons afirmaven, mai abans s’havia plantejat aquesta fita que recorrerà tot el territori català. «Sense cap dubte serà una experiència extraordinària, hi haurà moments durs i crítics, perquè en una cursa sense parar de 600 quilòmetres i amb 17 participants la dificultat és elevada, però la causa s’ho val i el sol fet de pensar en acabar-ho dóna la força per intentar-ho», afegia Fernàndez. De les Terres de l’Ebre hi participaran la tortosina Elena Fornós i el roquetenc Albert Giné.

Òscar Ologaray, portaveu del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, explicava que aquests esportistes ja havien participat algun cop en les accions del Banc d’Aliments, però que aquesta proposta els va semblar fantàstica: «Reptes com aquest posen en valor l’esperit de solidaritat ciutadà», deia el portaveu.

Els participants s’han marcat la fita d’aconseguir un quilo per cada quilòmetre i corredor, és a dir uns 10.200 quilos. «Estic convençut que aconseguirem els patrocinadors necessaris i recollir els aliments proposats, inclús més, per a aquelles persones del territori que més ho necessiten», sentenciava Ologaray.

Pel que fa a la participació, el portaveu del Banc dels Aliments deia que «la ciutadania podrà sumar-se a córrer alguns quilòmetres de la cursa, així com donar aliments, que es quedaran al territori on siguin recollits». A les Terres de l’Ebre, el Banc dels Aliments treballa constantment per ajudar a persones amb pocs recursos, repartint més de 500.000 quilos de menjar a l’any.

Comentarios
Multimedia Diari