Más de Ebre

Retornen al Parc Natural del Delta de l'Ebre un exemplar juvenil de tortuga marina amenaçada d'extinció

L'animal havia quedat enganxat a un fil de pesca esportiva al Port de Mataró

ACN

Whatsapp
Moment de l'alliberament de la tortuga recuperada. Foto: ACN

Moment de l'alliberament de la tortuga recuperada. Foto: ACN

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha retornat aquest dimecres al matí un exemplar juvenil de tortuga babaua (Caretta caretta) al Parc Natural del Delta de l'Ebre. L'animal, de 5,4 quilos de pes i 34,5 centímetres del cap fins a la cua, es va rescatar a Mataró el 3 de febrer. El Centre de Control del Port de Mataró va avisar que feia dos dies que es veia una tortuga dins el port, sempre per la mateixa zona. L'equip de resposta ràpida de la Xarxa es va desplaçar fins al lloc, on va localitzar l'animal i el va poder recollir amb l'ajuda d'una barca de manteniment.

En el moment de retirar-la de l'aigua, es va veure que la tortuga tenia un fil de pesca esportiva al voltant del coll i enganxat al fons, de manera que no es podia deixar anar ni menjar. Atès que aquells dies feia molt fred i es desconeixia quant temps portava enganxada, es va decidir traslladar-la al centre de recuperació de fauna marina del CRAM.

En l'exploració es va veure que la tortuga tenia gran quantitat de material no orgànic als intestins, per la qual cosa va quedar en observació. Durant aquestes setmanes ha rebut tractament conservatiu a base de vitamines i antibiòtic i ha anat expulsant restes de fustes i plàstics.

L'alliberament s'ha fet a la badia dels Alfacs, dins el Parc Natural del Delta de l'Ebre, aprofitant que és una zona coneguda d'hivernada d'aquesta espècie i que en aquesta època de l'any està tranquil·la. D'aquesta manera, l'animal es podrà adaptar progressivament al retorn al mar.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También