Más de Ebre

Retornen les cesàries acompanyades a l’Hospital Verge de la Cinta

La millora de la situació epidemiològica actual ha permès recuperar la sala d’operacions d’obstetrícia destinada a medicina intensiva

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una mare sostenint el seu nadó acabat de nàixer a l’Hospital Verge de la Cinta.  FOTO: Hospital Verge de la Cinta

Una mare sostenint el seu nadó acabat de nàixer a l’Hospital Verge de la Cinta. FOTO: Hospital Verge de la Cinta

Retornen les cesàries acompanyades a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. 

La millora de la situació epidemiològica actual ha permès recuperar el quiròfan d’obstetrícia perquè les gestants que tinguin una cesària programada puguin estar acompanyades d’un familiar o company durant la intervenció quirúrgica.

Està descrit que l’acompanyament de forma contínua redueix l’ansietat i els nivells d’estrès de la dona en el procés del part, segons ha explicat l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. 

«Per tant, en la cesària programada cal afavorir que la dona estigui amb la persona que ella desitgi tal com ja es fa durant el part vaginal», expressen des del centre.

Així, després que la setmana passada es reobrís la sala de parts a l’aigua, tancada forçosament arran de la pandèmia de la Covid-19, es reactiva l’acompanyament en les cesàries al disposar novament del quiròfan d’obstetrícia que durant el darrer any, per motius estructurals, estava utilitzant la Unitat de Medicina Intensiva del centre.

Amb aquest tipus de cesària es garanteix la màxima continuïtat assistencial i, a més a més, s’hi afavoreix el vincle del nadó amb la mare i la persona que estigui amb ella.  Aquest, però, és un servei força nou. La primera cesària acompanyada a l’Hospital Verge de la Cinta va fer-se el 20 de febrer de 2020.

Comentarios

Lea También