Ribera d'Ebre i Terra Alta posen en marxa protocols comarcals per prevenir les violències sexuals

Els consells comarcals crearan una comissió per millorar el protocol i revisar que es compleix

11 junio 2021 09:57 | Actualizado a 11 junio 2021 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El coordinador territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, juntament amb les presidentes dels consells comarcals de la Terra Alta, Neus Sanromà, i de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, van presentar ahir els Protocols ver les violències sexuals en espais públics d’oci i les primeres adhesions dels municipis d’ambdues comarques per a la seva implementació.

Actualment, després dels treballs efectuats durant el 2020 amb l’assessorament de l’entitat Noctámbulas i aprovats per ambdós consells comarcals el passat mes de gener, s’inicia la fase d’adhesió dels municipis de la Terra Alta i de la Ribera d’Ebre «amb l’objectiu que la feina feta la puguem implementar el més prompte possible i crear ja les respectives Comissions de Seguiment que seran les encarregades de vetllar periòdicament pel compliment i la millora d’aquests Protocols», va explicar el coordinador territorial de Joventut. 

També va avançar que «ara ja estem dissenyant també aquests Protocols amb les comarques del Baix Ebre i del Montsià de manera que puguem tenir-los a punt aquest 2021 i, d’aquesta manera, donar servei a totes les Terres de l’Ebre».

El procés de disseny dels Protocols implica personal tècnic de múltiples àrees dels municipis i dels consells comarcals, així com entitats i persones joves, i permet sensibilitzar i implicar tots els agents en la prevenció de les violències masclistes des la corresponsabilitat i la perspectiva comunitària.

En la mateixa línia, les Comissions de Seguiment estaran formades per cada Consell Comarcal i els seus municipis adherits i s’encarregaran d’impulsar les diverses accions que es contemplin, com ara campanyes comunicatives de difusió o la formació de les persones i dels agents implicats en el Circuit d’Actuació. També vetllaran pel bon funcionament d’aquests Protocols, avaluant-los i activant mecanismes per tal d’incrementar l’apoderament de les dones en la utilització dels espais públics d’oci. 

Així, amb les xarxes de treball establertes amb l’elaboració dels Protocols es preveu poder intervenir de manera coordinada, a nivell local i comarcal, davant situacions de violències sexuals que es puguin produir en espais públics d’oci, en festes locals o altres esdeveniments. L’objectiu principal és prevenir, detectar i atendre la recuperació de dones que es trobin en situació de violències masclistes. 

Comentarios
Multimedia Diari