Roberto Olivan estrena obra a la Festa del Renaixement

Es donen a conèixer alguns detalls de l’esdeveniment que té lloc al juliol, com el cartell de la 23a edició i els espectacles de pagament

08 junio 2018 10:45 | Actualizado a 13 junio 2018 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir es va donar a conèixer el cartell de la XXIII Festa del Renaixement de Tortosa, que tindrà lloc del 19 al 22 de juliol i algunes novetats. Enguany, la il·lustradora Marta Viladrich, autora de la imatge, ha optat per una selecció de fotografies amb les diferents temàtiques que caracteritzen l’esdeveniment: teatre i espectacles, música al carrer, actes, vida quotidiana... i els diferents espais emblemàtics de la ciutat com la catedral, els Reials Col·legis o la Plaça dels Dolors, entre altres. 

Viladrich ha explicat que es va inspirar amb el concepte ‘endinsa’t en la festa’, lema d’aquesta edició, per dissenyar el cartell on un xiquet, vestit per a l’ocasió, esgarra el paper per entrar a la Festa del Renaixement.

A més a més de la imatge del cartell, ahir també es van donar a conèixer els espectacles de pagament que s’organitzen expressament en diferents espais i que, en paraules de l’alcaldessa Meritxell Roigé, «aporten molta qualitat a la festa».

Enguany, la principal novetat serà un espectacle que tindrà lloc en un espai tan especial com la plaça de l’Absis, dirigit i pel coreògraf tortosí Roberto Olivan.

«Estic molt content i orgullós de poder estrenar aquest espectacle a la Festa del Renaixment. Crec que ja era hora», explicà ahir. «Serà un espectacle de carrer en clau d’humor i amb tota la bellsa del circ, tot manteniment l’essència de la dansa contemporània. L’espai de l’Absis serà perfecte». 

Sota el nom de ‘Meraki’, Olivan presenta per primer cop un espectacle a la Festa del Renaixement, que es convertirà en un vertader ‘tour de force’ basat en els múltiples plantejaments que les diferents formes d’expressió corporal ofereixen a través de la dansa i el circ.

«Feia molts anys que hi treballavem i ara serà realitat», va valorar el regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs. «També tindrem espectacles que són part de la festa, com la Taverna d’Enrico, d’altres que tornen com la Cantina Cantorum i d’altres nous que tindran lloc en espais que fins ara no s’havien emprat com l’Església de la Reparació, que acollirà un clàssic del nivell de Romeu i Julieta amb l’Escola Municipal de Teatre».

Així, en la nova edició de la Festa no hi faltarà la tradicional Taverna d’Enrico de Quico el Célio, lo Noi i el Mut de Ferreries, els Combats a ultrança de la companyia aragonesa Lobos Negros, la recuperada Cantina Cantorum del Cor Flumine, o La pazzia senile a càrrec de La Binota. 

Les avançades de Sant Joan tornaran a acollir els tornejos cavalleresc de la Confraria de Sant Jordi a càrrec d’Equitor i la Colla Jove de Tortosa. A més, La Companyia, alumnes de l’Escola municipal de Teatre, presentaran a la Festa dos espectacles nous: el clàssic de Shakespeare Romeo i Julieta, que tindrà com a escenari l’església de la Reparació; i Arcanum regis, que convertirà el Palau Episcopal en un passatge del terror.

Els organitzadors de la festa comencen a escalfar motors per tenir-ho tot apunt, ja que només queda un mes i mig perquè la ciutat s’omple de visitants i els tortosins visquen un dels moments més esperats de tot l’any. 

Les entrades dels espectacles de pagament de la XXIII Festa del Renaixement ja es poden adquirir a partir d’avui al web www.festadelrenaixement.cat i presencialment a la Casa de la Festa, situada al Sant Felip Neri 1, a tocar de la Catedral.

Comentarios
Multimedia Diari