Salvem lo Montsià valora d’insuficient la llei de protecció de les oliveres monumentals aprovada pel Parlament

El grup ecologista creu que no preserva suficientment el paisatge

04 junio 2020 10:49 | Actualizado a 04 junio 2020 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma ciutadana Salvem Lo Montsià contra l’espoli d’oliveres mil·lenàries troba «força insuficient» la llei aprovada pel ple del Parlament. L’entitat ha reivindicat fins al darrer moment que es protegissin les oliveres de més de 2 metres de diàmetre de tronc i no només les que en fan més de 3,5. 
D’altra banda, preocupa també el reagrupament d’oliveres que possibilita la llei perquè podria deteriorar el paisatge i trencar el «mar d’oliveres» del sud ebrenc que és únic al món. «Pensem que una llei és millor que res donat el grau d’espoli que estem patint però de totes maneres creiem que és força insuficient», han valorat. 
Amb una normativa que es limita a protegir els exemplars que tenen més de 3,5 metres de diàmetre de tronc, Salvem Lo Montsià alerta que tampoc s’aturarà l’espoli d’aquests arbres perquè la protecció «no és eficaç» per a tots els exemplars monumentals. «Com a primer pas està bé però volem que el pagès que viu de l’olivera ho pugui fer: que l’oli sigui reconegut, que el cultiu sigui rendible, que ningú es vegi forçat a vendre una olivera per pagar els estudis dels fills, i que doni feina a la gent del territori, on cada vegada hi ha més finques abandonades», ha assenyalat Manel Mas, portaveu de la plataforma.

Comentarios
Multimedia Diari