Segon tractament contra els mosquits als arrossars

Arrenca avui i es tractaran unes 2.100 hectàrees de camps
 

16 julio 2018 10:46 | Actualizado a 16 julio 2018 17:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) inicia avui el segon tractament dirigit a les larves dels mosquits que es generen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i les urbanitzacions del delta de l’Ebre.

Aquests tractaments s’inclouen dins dels tres que estan programats per a la campanya 2018, i que es desenvoluparan d’aquí fins a mitjan agost.

Amb aquests tractaments, abans el CODE i ara el Copate, fa més de 20 anys que es contribueix a rebaixar les poblacions de mosquits presents al territori, «utilitzant les metodologies més punteres i alhora més respectuoses amb l’alt valor ecològic de l’entorn».
Aquests tractaments es financen gràcies a les aportacions dels ajuntaments del delta de l’Ebre, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i Montsià, i la Generalitat de Catalunya, sota la supervisió del Departament de Salut.

Els tractaments s’inicien a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar, per passar a l’hemidelta dret, on es faran les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita, el que suposa un total de 2.100 hectàrees d’arrossars perimetrals tractats.

En funció de la climatologia, aquest segon tractament pot variar, es preveu que es perllongui durant tota la setmana.

«Estem al punt àlgid de l’estiu, i venim d’una primavera força activa, amb moltes pujades del nivell de mar i algunes pluges, de manera que portem ja 2.600 hectàrees tractades en espais naturals, on proliferen els mosquits de l’espècie més agressiva. Ja portem també un tractament a les zones d’arrossars que tindrà continuïtat amb aquest segon tractament que comença avui», ha explicat Raül Escosa, tècnic encarregat dels treballs. 

Comentarios
Multimedia Diari