Simulacre d’incendi en una embarcació amb un ferit

Es va activar i desplegar el Pla d’autoprotecció del port amb l’objectiu de millorar les comunicacions i la coordinació amb tots els cossos

16 mayo 2019 12:05 | Actualizado a 16 mayo 2019 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un simulacre d’incendi en una embarcació tonyinera amarrada al moll pesquer del port de l’Ametlla de Mar va generar expectació ahir al municipi. L’exercici va servir per practicar algunes de les maniobres i avisos que estableix el Pla d’Autoprotecció (PAU), així com millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants. 

En el simulacre es va activar i desplegar el Pla d’autoprotecció del port per millorar les comunicacions i la coordinació amb tots els cossos d’emergència.

Aquest simulacre va estar organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat, en col·laboració amb el grup Balfegó i el Club Nàutic l’Ametlla de Mar. Un cop l’empresa propietària de l’embarcació va detectar l’incendi al vaixell va alertar Ports de la Generalitat i el telèfon d’emergències 112.

Va ser, doncs, a a partir d’aquest moment, quan es va posar en marxa el pla de trucades del Pla d’autoprotecció (PAU) i es van iniciar també les tasques assignades a l’equip de primera intervenció de Ports de la Generalitat i el Club Nàutic. Entre elles hi havia la d’ estendre barreres absorbents al voltant de l’embarcació que estava afectada pel foc.

Els Bombers de la Generalitat van participar al simulacre amb 5 dotacions (4 vehicles d’aigua i un vehicle de comandament). En arribar, els efectius van delimitar el perímetre de seguretat i van crear l’AGO, l’Àrea General d’Operacions. 

El primer objectiu tàctic va ser la recerca, rescat i salvament d’una persona de la tripulació desapareguda. L’incendi, que s’havia iniciat a la sala de màquines, es va extingir amb escuma.

En tot moment, els Bombers van coordinar des del Centre de Comandament Avançat tots els operatius que van intervenir al simulacre. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local es van encarregar de la coordinació i lideratge del grup d’ordre. Van realitzar també el control i tall dels accessos pertinents per tal de poder facilitar el treball dels cossos d’emergències. Els Mossos han participat amb una patrulla (dos agents) els quals van efectuar diverses tasques d’ordre públic i control d’accessos al port.
El Servei d’Urgències Municipal (SUM), per la seva banda, va etendre el ferit a peu de moll, amb una dotació. Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa deCatalunya CECAT, es va encarregar de fer un seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de laGeneralitat a les Terres de l’Ebre hi va ser present també com observador.

Comentarios
Multimedia Diari