Tortosa adequa el balneari del Porcar com a Centre de les Tres Cultures

L’obra forma part d’un nou paquet d’actuacions per valor de vora un milió d’euros, que inclou també un nou tram de carril bici o la renovació de la gespa artificial de l’estadi Josep Otero

09 junio 2017 17:25 | Actualizado a 10 junio 2017 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa invertirà enguany vora 300.000 euros en l’adequació de part de les instal·lacions de l’antic balneari del Porcar, al barri de Remolins, per acollir el Centre d’Interpretació de les Tres Cultures que hi havia al Centre d’Acollida Turística (CAT) de l’entrada de la ciutat i que ara es troba tancat. 

L’obra forma part d’un paquet d’actuacions que s’executaran al llarg d’aquest 2017 arran d’una modificació pressupostària que el ple de Tortosa preveu aprovar aquest proper dilluns. La modificació es de vora un milió d’euros (990.000) ,  que es retiren de la partida del projecte de la piscina d’aquest any.  
Preveient que el cost de l’exercici actual d’aquesta obra serà menor perquè s’iniciarà amb retard, el consistori inclourà nous projectes per poder  mantenir el nivell d’inversions previst i poder així «saltar-se la regla de la despesa». «Enguany volem trencar aquesta norma, perquè no ens limiti la capacitat d’inversió en els exercicis següents», ha detallat l’alcalde, Ferran Bel. 

Pel que fa a l’obra del  Centre de les Tres Cultures, l’Ajuntament hi destinarà 200.000 euros, mentre que els 100.000 restants es pagaran amb un ajut de la Diputació. «Tenim unes infrastructures turístiques i museogràfiques de primera categoria guardades  i que ara aniran a un edifici municipal que adequarem, situat entre el call jueu i els Jardins del Príncep», ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús. 
Carril bici

Una altra de les obres previstes és la construcció  d’un nou tram de carril bici, entre el passeig de Ribera i l’espai d’autocaravanes amb el camí del Mig i el Grup El Temple, que permetrà connectar la Via Verda de la Val de Zafán amb la nova via que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre per l’antic recorregut del Carrilet. 
Altres obres previstes són la renovació de la gespa artificial i de vestidors a l’estadi municipal Josep Otero; la reforma integral de l’antiga pista de pràctiques de conducció, que es farà conjuntament amb l’associació d’autoescoles; diferents millores en l’enllumenat  i la via pública,  així com les inversions previstes en els pressupostos participatius.

Comentarios
Multimedia Diari